Avui es tanca la 23a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a Lleida

La pel·lícula colombiana 'La mujer del Animal' ha estat la gran triomfadora amb el premi del jurat i del públic

0
863

La pel·lícula colombiana ‘La mujer del Animal’, de Víctor Gaviria, ha estat la gran triomfadora de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que tanca aquest diumemge a Lleida la 23a edició. Per primera vegada en la història del certamen, el mateix títol s’endú el premi del Jurat i del públic. A més, Gaviria també ha estat reconegut com a millor director.

El film fa un retrat molt dur de la violència contra les dones en un barri marginal de Medellín. ‘Los ofendidos’ (El Salvador-Mèxic), un documental sobre la guerra civil al Salvador, i el curt xilè ‘El hombre eléctrico’ han estat els títols premiats en aquestes categories. Aquest any 9 pel·lícules han competit a la secció oficial de llargmetratges, i 8 en les de curtmetratges i documentals. En total, s’han projectat més de 50 produccions de 17 països.

Els guardons es lliuraran aquest diumenge al vespre durant l’acte de cloenda que es farà al CaixaFòrum Lleida i que acabarà amb la projecció del curtmetratge ‘Mai’ (Espanya) i el llargmetratge ‘Me casé con un boludo’ (Argentina).

FER UN COMENTARI