Comencen les obres del nou polígon industrial del SUR-35 de Lleida

Disposa de més de 35 ha de les quals 20 es podran destinar a la implantació de noves empreses

Visita de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el tinent d'alcalde Toni Postius i els promotors del projecte a les obres del futur polígon industrial Torre Solé. CEDIDA

Les obres del nou polígon industrial Torre Solé situat al SUR-35 de Lleida han començat amb els primers moviments de terres. Situat entre l’LL-11 i la variant sud, disposa de més de 35 ha de les quals 20 es podran destinar a la implantació de noves empreses. Durant una visita als treballs, l’alcalde Miquel Pueyo ha explicat que l’edificació del polígon industrial de promoció privada suposa una inversió de més de 9 milions d’euros i, a la vegada, dona resposta a un “dèficit industrial i de disponibilitat d’espai” a la ciutat. “Tanquem un període pràcticament de 15 anys en què Lleida no podia disposar d’un espai per activitats en una ubicació òptima, amb unes dimensions esplèndides i una participació significativa de la Paeria”, ha dit.

Pueyo, juntament amb el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i els promotors del polígon, han visitat aquest dimarts els terrenys on es construirà el polígon Torre Solé i on ja s’hi poden veure els primers moviments de terres.

Aquest polígon, que és de promoció privada, es caracteritza perquè enlloc de naus industrials es comercialitzaran parcel·les de sòl de diferents dimensions, des de 5.000 a 25.000 o 30.000 m2. La voluntat, segons han indicat els seus promotors representats per Josep Maria Solanes, gerent de Finques Farré, és “evitar que les empreses de Lleida hagin de marxar fora del municipi” i oferir una disponibilitat de sòl adaptat a les seves necessitats potencial de creixement.

Toni Postius ha destacat que desencallar la tramitació del projecte urbanístic del SUR-35 forma part d’un dels compromisos del govern municipal que passa pel desenvolupament de nou sòl industrial a la ciutat. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha avançat que l’Ajuntament de Lleida està treballant intensament en l’àmbit del SUR-41. “Estem en contacte perquè es pugui desenvolupar i desencallar al més aviat millor”, ha dit. Postius ha recordat que el Ple de la Paeria ja va tramitar fa set mesos la sol·licitud a la Generalitat per al desenvolupament de Torre Blanca-Quatre Pilans, un gran àmbit de més de 500 ha.

Energia fotovoltaica

El projecte aprovat estableix que l’Ajuntament de Lleida serà titular d’una finca des del punt de vista privatiu, així com d’un equipament, la denominada Torre Solé, per a la qual resta per definir-ne els usos.

Els promotors del polígon han explicat que la resposta per part de les empreses està essent molt bona i ja compten amb entre 45.000 i 50.000 metres de sòl reservats per a firmes de diferents sectors (concessionari de cotxes, neteja o transport). Entre les novetats que presentarà aquest nou polígon hi ha la instal·lació d’una planta fotovoltaica dins del mateix recinte d’autoconsum compartit que “permetrà oferir energia neta, verda i més barata a tots els ocupants del polígon”, ha assenyalat Josep Maria Solanes.