El projecte premiat, que porta per títol ‘Impacte de la composició corporal en la prevalença, gravetat, propagació i pèrdua d’immunitat a la infecció per covid-19’, proposa aprofundir en la relació entre l’acumulació de greix en el cos i la prevalença d’infecció per la covid-19, la seva gravetat (dies d’ingrés, necessitat d’UCI, ventilació mecànica i intubació, entre altres) i el nombre de familiars o contactes amb infecció confirmada per covid-19. L’estudi pretén avaluar fins a uns 450 pacients.
“Si complim els nostres objectius confirmarem que els pacients amb obesitat, i especialment aquells amb major acumulació de greix, són un grup vulnerable davant de la covid-19, amb totes les implicacions que això comporta quant a prevenció, vacunació preferent, tractament precoç i més agressiu”, afirma Lecube. “Al mateix temps, disposarem de dades per conscienciar els pacients afectats d’aquesta malaltia sobre la importància de perdre pes”, afegeix.
Els 5.000 euros de la beca es destinaran a la repetició dels estudis de seroprevalença entre els professionals de l’ICS Lleida, en què també participarà Mercè Ibarz, cap del servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.
Albert Lecube, escollit vicepresident de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat
El cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Arnau de Vilanova de Lleida i professor de la UdL, Albert Lecube, ha estat escollit vicepresident de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat (SEEDO). Si bé el procés electoral va tenir lloc durant el mes d’abril, la situació de la pandèmia de la covid-19 ha fet que no hagi iniciat la seva activitat en el càrrec fins aquest octubre. Aquest nou càrrec inclou també la coordinació dels grups de treball de la Societat, així com la participació com a editor en la revista BMI Journal.
La SEEDO és una societat científica multidisciplinàriacentrada en l’estudi, la divulgació, la prevenció i el tractament de tots els aspectes rellevants relacionats amb els problemes del sobrepès i l’obesitat, inclosa la formació dels professionals de la salut. Entre les seves aportacions destaquen guies de pràctica clínica, tractats, cursos de formació i congressos. L’existència d’una revista científica oberta a la difusió de treballs d’investigació és un dels aspectes més destacats.
A més, conscient que el problema de salut de l’obesitat no només implica les estructures sanitàries, la SEEDO té en compte entre els seus reptes de futur, aconseguir una major implicació del col·lectiu de pacients afectats i una difusió més àmplia a les xarxes socials, garantint sempre el màxim rigor científic i les pràctiques clíniques basades en les millors evidències.
Els passatgers atrapats des de primera hora de la tarda a causa d’una avaria d’electrificació a la línia R15 podrien…
Les imprudències a la carretera poden tenir conseqüències tràgiques. Aquest dissabte al migdia, un conductor ha posat en risc la…
Nou Barris ha parlat alt i clar. El passat 5 d’abril, les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) del Districte van…
Ja s’ha confirmat la identitat de la dona assassinada en el feminicidi que ha commocionat Tarragona i el conjunt del…
Després d’una jornada marcada per la vaga convocada pels sindicats UGT i CCOO, PortAventura World ha emès un comunicat aquest…
Aquest dissabte 19 d’abril, els Comuns han mostrat el seu suport a la vaga de les treballadores i treballadors de…
Esta web utiliza cookies.