La consellera d'Empresa i Coneixement,Àngels Chacón, i el president del Consell del Segrià, David Masot, mostrant el conveni signat per reactivar el sector del comerç i serveis. ACN
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, han signat aquest dimarts el conveni per a la concessió per part de la Generalitat, a través de Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), d’una subvenció directa de 4 milions d’euros per reactivar el sector del comerç i els serveis dels municipis de la comarca afectats econòmicament per la crisi sanitària de la covid-19.
Es podran beneficiar d’aquests ajuts uns 3.600 establiments de comerç al detall i de serveis, a més de les parades de mercats municipals i de mercats de venta no sedentària dels set municipis de la comarca que han hagut de complir unes restriccions més severes arran del rebrot de coronavirus.
El rebrot de la covid-19 als municipis de la comarca del Segrià i les mesures adoptades pel Govern per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, ha suposat restriccions a les empreses de serveis i al comerç, i també al moviment de persones, limitant l’entrada i la sortida d’aquestes poblacions, la qual cosa ha afectat de manera greu el teixit empresarial i comercial de la comarca.
Davant d’aquesta situació, de disminució dràstica de l’activitat econòmica, el Govern a través d’aquesta subvenció directa al consell Comarcal del Segrià, vol donar suport a les empreses i els comerços de l’àmbit territorial del Segrià i donar resposta, especialment, a aquelles empreses i comerços que s’han vist greument afectats econòmicament per la covid-19, segons ha explicat la consellera Àngels Chacón.
En el marc de l’acte de signatura del conveni, Chacón ha apuntat que es podran beneficiar d’aquesta subvenció, uns 3.600 establiments de comerç al detall i de serveis, a més de les parades de mercats dels set municipis afectats pels rebrots.
El president del Consell del Segrià, David Masot, ha agraït l’agilitat amb què el Govern ha aprovat la subvenció de 4 milions d’euros provinents del fons de contingència de la Generalitat i ha explicat que els diners es repartiran a través d’una convocatòria i unes bases en què el Consell comptarà amb la col·laboració dels ajuntaments dels set municipis de la comarca. L’objectiu és que aquests ajuts “sigui àgils i fàcils de tramitar” per parts dels establiments què se’n poden beneficar.
En aquest sentit, des del Consell Comarcal del Segrià s’iniciarà ara la redacció de les bases de la convocatòria, que seran similars als ajuts que es van activar a la Conca d’Òdena, i es pretén que estiguin llestes en unes setmanes, segons ha explicat Masot. La voluntat és que els ajuntaments puguin disposar de les bases perquè al setembre ja puguin començar a tramitar les sol·licituds d’ajut.
Chacón no ha tancat la porta a habilitar ajuts per a altres sectors ara l’hostaleria, turisme, la indústria i altres que s’han vist afectats pel confinament i les restriccions que es van establir al Segrià però ha deixat clar que aquesta possibilitat dependrà de la disponibilitat pressupostària de la Generalitat. La consellera ha remarcat també que s’està començant a detectar “una certa crisi en la demanda provocada perquè hi ha un descens del poder adquisitiu dels ciutadans i perquè la reactivació està costant més per la incertesa dels rebrots” del Segrià però que també es poden donar en altres comarques.
Chacón defensa que “quan una empresa no compleix ha de tenir conseqüències”
D’altra banda, Àngels Chacón s’ha referit al fet que el Departament de Salut hagi decidit suspendre l’activitat d’una empresa fructícola d’Aitona, al Baix Segre, després de constatar a través de la Inspecció de Treball que 19 persones que havien donat positiu per covid-19 continuaven treballant tot i conèixer el resultat del PCR. En aquest sentit, ha recordat que correspon al Departament de Treball efectuar les inspeccions laborals i determinar les sancions i les actuacions que puguin considerar oportunes.
Chacón ha assenyalat que “quan una empresa no compleix amb els protocols o normes establertes, ha de tenir conseqüències”. Tot i això, ha deixat clar que la gran majoria d’empreses, comerços i altres establiments estan fent bé les coses i “són els primers interessats en què no hi hagin contagis en les seves instal·lacions perquè s’hi juguen la seva reputació i la producció”.
Món Llibre, el major festival literari públic dedicat a la infància de tot l’Estat espanyol, arriba a la seva vintena edició el 23,…
Manresa ha estat distingida com a Ciutat de la Ciència i la Innovació per part de la xarxa Red Innpulso promoguda…
Els Mossos d’Esquadra han confirmat aquest dilluns la troballa del cos sense vida d’un home amb ferides d’arma blanca en…
Andorra pot convertir-se en un referent a l'hora d'organitzar esdeveniments de caràcter científic que serveixin per a intercanviar coneixements entre…
Els Bombers de la Generalitat han intervingut aquesta tarda al carrer Biscaia de Reus per retirar un gran rusc d’abelles…
El Govern calcula ara que queden un milió de tones de fibrociment per retirar a tot Catalunya. L'executiu ha fet…
Esta web utiliza cookies.