FOTO: D.H. / L'intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, i la regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme de la Paeria de Lleida, Cristina Morón, en una roda de premsa
La Paeria de Lleida ha portat a aprovació inicial un dels punts de l’ordre del dia sobre el reglament d’ús de la xarxa pública d’estacionament de recàrrega de vehicles elèctrics per a la ciutat. Fins ara, aquests punts de recàrrega eren gratuïts i ara passaran a tenir una tarifa de pagament de 0,35 euros/kWh amb un rècarrec de 0,2 euros el minut quan es superi el límit de temps establert.
Així ho ha explicat avui la 3a tinenta d’alcaldia i regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme, Cristina Morón, després de celebrar la comissió Informativa de Seguretat, Mobilitat, Civisme i Convivència a la comissaria de la Guàrdia Urbana, on ha estat acompanyada de l’intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz.
“S’ha detectat un major ús d’aquests carregadors públics, i a la vegada s’ha detectat un mal ús o un abús a l’hora d’utilitzar-los i hem cregut convenient fer aquest reglament que ho reguli per tal de donar més rotació al servei i regular l’ús i evitar aquests abusos de temps”, ha afirmat Morón.
La tinenta d’alcalde ha afegit que, segons la DGT, hi ha uns 368.000 vehicles a Lleida, dels quals un 0,93% són elèctrics, i que amb aquesta regulació preveuen ingressar uns 99.000 euros anuals, que és el preu exacte que els costa el manteniment d’aquests punts de recàrrega.
Actualment, la Paeria de Lleida compta amb cinc carregadors elèctrics, amb quatre a l’exterior i un al pàrquing de plaça Sant Joan. Els carregadors exteriors estan situats al carrer Magí Morera número 57; a l’avinguda de Pinyana amb alcalde Rovira Roure; i a General Brito número 4.
Per als carregadors que tinguin una potència de més de 22 quilowatts el temps màxim de càrrega serà de 45 minuts; per als que tinguin entre 11 i 22 quilowatts serà de 90 minuts; mentre que per als d’una potència inferior als 11 quilowatts l’estada màxima serà de 6 hores.
“L’objectiu de tot això és, tenint en compte que aquestes places s’estaven utilitzant de forma inadequada perquè els usuaris connectaven els seus vehicles i podien estar molta estona aparcats amb la bateria ja carregada i sense donar opció a altres vehicles a poder-se carregar, evitar que aquests espais de càrrega s’utilitzen com a estacionaments i el que fem és cobrar l’energia i posar una tarifa que s’assimila a la de la zona blava”.
L’incompliment del temps màxim d’estacionament o l’estacionament de vehicles sense bateries recarregables podrà ser objecte de sanció administrativa. Quan un vehicle estigui estacionat en zona d’estacionament senyalitzada com a punt de recàrrega sense efectivament realitzar una recàrrega o quan excedeixi el temps d’estacionament senyalitzat podrà ser retirat i traslladat al Dipòsit Municipal.
A banda de les noves tarifes en carregadors de cotxes elèctrics, Cristina Morón també ha informat d’altres temes d’importància que han tingut lloc a la comissió municipal.
En primer lloc, Morón ha informat que avui arrenca la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible on l’Ajuntament de Lleida ha programat diferents activitats per promoure l’ús actiu de l’espai públic i els mitjans de transports sostenibles. Entre les activitats destacades, arrencarà dimecres amb la presentació del plànol Metrominut de Lleida, un mapa on sindica el temps de desplaçament caminant entre diferents punts de la ciutat. També hi haurà altres projectes com “Un mes sense el meu cotxe”, una Conferència Oberta, i el divendres 20 es farà la presentació del projecte “Un cotxe compartit”.
En el marc del procés obert de diàleg competitiu per tal d’incorporar noves tecnologia a la seguretat de la ciutat, on diferents empreses podien presentar els seus projectes, s’han presentat un total de 4 empreses (Emotion Analytics SL, Alphanet Security System, Acondicionamento Tarrasense i Telefónica Ingeniera de Seguridad SAU).
Ara, el pròxim pas és crear una taula d’experts a l’Ajuntament per tal de valorar quines són les necessitats de la ciutat, les necessitats que també té el cos policial amb les propostes que fan aquestes empreses per tal d’escollir quina serà la més adient per aplicar a Lleida.
Lligat a aquesta seguretat, Morón ha explicat que s’ha començat a instal·lar la vintena de càmeres de seguretat de la segona fase de l’Eix Comercial, que va des de Paeria fins al carrer Sant Antoni. A més, també s’instal·laran tres càmeres noves amb diferents punts del Centre Històric que han estat seleccionades per part de la Guàrdia Urbana com a punts d’interés policial.
El comú d’Escaldes-Engordany i la Unió Pro Turisme organitzen un ventall d’activitats per celebrar Sant Miquel d’Engolasters, una jornada que…
Aquesta setmana comencen les obres de pavimentació i millora de la rambla Prim, al districte de Sant Martí. L'àmbit del…
L'Eixample ha estrenat la nova àrea de joc infantil del passeig de Sant Joan, entre els carrers de Provença i…
Una jove turista de 19 anys ha mort després de caure d'un quart pis al seu hotel de Sant Antoni…
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquesta passada matinada un jove de 21 anys com el presumpte autor d'una apunyalada a…
Milers d'amants de les motos s'han aplegat del 25 al 27 d'abril al recinte firal de firaReus Events per gaudir…
Esta web utiliza cookies.