fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

Lleida acollirà la 5a Conferència Europea del Fòsfor l’any 2024

Avatar photo

Lleida serà la seu, l’any vinent, de la 5a Conferència Europea del Fòsfor que es durà a terme els dies 8 i 9 d’octubre, al Palau de Congressos – Llotja. Es tracta d’un esdeveniment congressual de referència a Europa i  està organitzat per la Plataforma Europea del Fòsfor (ESPP), el Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC, i comptarà amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

La 5a Conferència Europea del Fòsfor portarà a Lleida més de 300 assistents entre els quals hi haurà representants del món acadèmic, empresarial i de l’administració pública. El assistents es quedaran un tercer dia a Lleida per a fer visites de camp i conèixer millor les iniciatives del territori.

El programa d’aquesta propera edició aprofundirà en els reptes i oportunitats singulars que presenta el context Mediterrani, perquè específicament la regió mediterrània s’enfronta a reptes únics pel que fa a la gestió del fòsfor, com ara la situació de sequera actual i que limita l’accés a l’aigua dolça, un alt grau d’eutrofització dels ecosistemes, un baix contingut de matèria orgànica al sòl i la necessitat de pràctiques agrícoles i energètiques sostenibles.

El fòsfor és un nutrient essencial per a l’agricultura i per a garantir la futura seguretat alimentària de la societat. Al mateix temps, fer-ne una gestió correcta també suposa un repte crític per al medi ambient, i és que un excés dels nutrients fa que aquests acabin perdent-se al llarg del cicle alimentari i acabin finalment als ecosistemes aquàtics provocant-ne la seva eutrofització.

La conferència europea del fòsfor és un dels principals esdeveniments europeus en l’àmbit dels nutrients que reuneix empreses, científics i administracions per a la gestió sostenible del fòsfor i el reciclatge de nutrients.

A través de l’oficina de captació d’esdeveniments del Convention Bureau de Turisme de Lleida, s’ha participat activament en aconseguir que aquest esdeveniment de turisme de negocis de referència, recaigui a Lleida.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les Jornades de Salut d’Alpicat tanquen amb la xarrada ‘Com aconseguir dormir bé sense fàrmacs’

Notícia següent

L’oli i el tèxtil, novament grans atractius de la fira de l’Espluga Calba

Notícies relacionades