fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

L’autor del cartell de la Festa Major 2017 és d’Antoni Abad, un artista lleidatà

Avatar photo

El cartell combina imatge i música, ja que compta amb un codi QR que permet descarregar la música dels Gegants de Lleida

Antoni Abad, un dels artistes lleidatans més internacionals, és l’autor del cartell de la Festa Major de lleida 2017. El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit la presentació juntament amb Abad, que ha estat present mitjançant videoconferència, perquè es troba a Venècia representant a Catalunya en la 57a Biennal. A més, el cartell d’enguany incorpora una novetat ja que combina imatge i música. I és que un codi QR permet descarregar la música dels Gegants de Lleida.

L’alcalde Ros ha explicat que el cartell de la Festa Major de Lleida 2017 té molta relació amb la música i amb els dos anys que està vivint la ciutat amb la celebració de l’Any Granados i ha agraït a Abad que acceptés l’encàrrec de fer el cartell, que combina la plàstica de la imatge amb la cançó dels nostres Gegants de Lleida”. “El seu currículum és brillant i excel·lent”, ha posat de relleu el paer en cap, que ha destacat que a “Lleida és ben visible la seva obra amb l’escultura Movere+Conciliare situada a l’avinguda Blondel i una altra d’alumini a la sala de músics de l’Auditori Municipal Enric Granados amb 94 mans que simulen mesurar pams, així com al Museu d’Art Jaume Morera on s’exposen 7 obres, una d’elles Ego que forma part de la mostra Connexions”.

Per la seva banda, Antoni Abad ha assegurat que “quan vaig rebre l’encàrrec de fer el cartell em va venir al cap la melodia que em recordava la meva infantesa lleidatana, quan corria carrer Cavallers avall, on vivia la meva família, sentint la música del ball dels gegants”. Així mateix, l’artista ha fet referència a la combinació entre la tradició i les noves tecnologies, és a dir, incorporant un enllaç QR) analògic i tecnològic a la vegada, que plasma la música del flabioler”.

L’Ajuntament de Lleida ha editat un miler de cartells de la Festa Major 2017, la imatge del qual també estarà present a les 12.000 revistes i els 65.000 programes de mà que es repartiran a totes les llars lleidatanes.

Abad (Lleida, 1956) compta amb un extens currículum, com ha explicat el paer en cap. És llicenciat en Història de l’art a la Universitat de Barcelona l’any 1979 i va fer estudis de Gravat a Conca, Londres (Regne Unit) i Perusa (Itàlia). En acabar els estudis decideix centrar-se en la pràctica de les arts. El seu treball ha evolucionat molt ràpidament, allunyant-se dels tradicionals conceptes escultòrics en els quals es va iniciar com a artista. L’ús de les noves tecnologies, com ha explicat Ros, l’ha convertit en un dels creadors més singulars d’àmbit estatal.

Començant per la fotografia, la qual li va permetre fer evident el seu interès pel moviment en les escultures seqüencials, i el videoart, seguit pel seu interès per la informàtica, utilitzant el net.art com una plataforma de recerca creativa. L’obra d’Antoni Abad expressa la voluntat d’experimentació formal entorn dels conceptes d’espai i temps, sempre presents en la seva obra

El seus projectes han estat presentats a Europa, les Amèriques i Austràlia, incloent les biennals de Lleida, Venècia, Sevilla, Mercosul de Porto Alegre i Berlín.

Ha estat guardonat amb la Medalla Morera (Lleida 1991), el Premi Ciutat de Barcelona (1998 i 2003), el Premi Nacional d’Arts Visuals (Catalunya 2006), el Golden Nica Digital Communities (Àustria, 2006), l’Orilaxé/Unesco (Rio de Janeiro, 2008). Enguany és l’artista que representa Catalunya en la 57a Biennal de Venècia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vila de Gràcia guanya un nou espai per a gent jove

Notícia següent

Altafulla es constitueix com a Comitè Organitzador de la Copa del Món de Paratriatló i la Copa d’Europa en elit

Notícies relacionades