L’Ajuntament de Tàrrega i el Pla Educatiu d’Entorn organitzen la primera edició de la Fira Estudies & Treballes

L'esdeveniment es durà a terme en format virtual del 26 al 30 d’abril

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de l’Ajuntament de Tàrrega i el Pla Educatiu d’Entorn 0-20, amb la col·laboració dels departaments d’Educació i Treball de la Generalitat de Catalunya, enllesteixen els preparatius per realitzar la primera edició de la Fira ‘Estudies & Treballes’ (FET) de la capital de l’Urgell, que se celebrarà telemàticament del 26 al 30 d’abril. La programació compta amb nombroses activitats perquè les persones assistents puguin obtenir recursos que li permetin orientar-se en el seu propi itinerari educatiu, laboral i emprenedor.

“Es tracta d’una iniciativa adreçada a famílies, membres de la comunitat educativa, alumnat de diferents franges d’edats, especialment ensenyaments post-obligatoris, i a tota la ciutadania en general”, explica el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio. Les noves jornades s’havien de posar en marxa l’any passat però s’ajornaren a causa de la pandèmia. “Mitjançant el format en línia podem tirar finalment endavant el projecte”, assenyala l’edil. Val a dir que Tàrrega ja celebrà els anys 2006 i 2007 unes jornades similars d’orientació i que el consistori recupera ara catorze anys després.

Per aquest proper dilluns 26 d’abril destaquen algunes activitats com la sessió inaugural a les 10 del matí amb les intervencions d’Alba Pijuan Vallverdú, alcaldessa de Tàrrega; Maria Jesús Marvà, cap del Servei Territorial d’Ocupació (SOC) a Lleida; i Carles Vega, director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida. Tot seguit, es farà la conferència inicial a càrrec de Jaume Funes, educador i psicòleg, que anirà dirigida especialment a adolescents i joves convidant-los a reflexionar envers el seu futur.

Pel que fa a l’àmbit educatiu destaca durant tota la setmana la participació activa dels diferents centres educatius així com del Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari (SOAC) del Pla Educatiu d’Entorn 0-20 de Tàrrega, que té com un dels objectius prioritaris orientar les famílies i l’alumnat en la construcció dels itineraris educatius personalitzats. En l’àmbit ocupacional figuren tallers monogràfics, accions formatives de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil i l’Oficina Jove de l’Urgell, i conferències de la Solana, el SOC, el CFA Tàrrega, l’Associació Alba i el programa “l’Urgell s‘ocupa”. En l’àmbit d’emprenedoria es comptarà amb Ponent Coopera, que impartirà un taller sobre economia social i solidària. Tots aquests recursos i materials estaran disponibles en un espai web de la fira, junt amb la “Guia sobre l’oferta formativa i la millora d’ocupabilitat a Tàrrega”, que es va presentar el curs passat i que ha estat actualitzada enguany.