El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú; l’alcalde d’Alfarràs, Joan Carles Garcia; el regidor d’Agricultura, Benet Peró, i la vicepresidenta de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs, Esther Mellado, han presentat aquest dimarts la 28a Fira del Préssec d’Alfarràs, que se celebrarà els dies 7 i 8 d’octubre.
Concurs de cuina, showcooking, elaboració de préssec en conserva, xerrades i taules rodones, màster de pesca a mosca, cercaviles, visites culturals, caminada, gastronomia i música conformaran el programa d’activitats d’una fira que comptarà amb 42 expositors —rècord mai assolit— i en què s’espera la presència d’uns 7.000 visitants.
Jordi Verdú ha destacat la importància de la celebració d’esdeveniments com aquest fet “per arrelar la gent jove al sector” i com a forma de projectar-lo a l’exterior. Per la seva banda, Joan Carles Garcia ha assenyalat que es tracta d’un revulsiu per al territori i que la participació de l’Escola Agrària “és molt important per a la fira”. Al mateix temps, ha recordat que Alfarràs combina la fira de préssec i la de la pesca consecutivament.
Concretament, el dissabte dia 7 es farà una visita cultural al Pou de Gel, a càrrec de l’Associació Col·lectiu de Patrimoni d’Alfarràs amb sortida des de la plaça Sant Pere (17.30 hores); la cuita del préssec, és a dir, la demostració del procés d’elaboració del préssec en conserva, a càrrec de l’Associació de Mestresses de Casa i del Grup d’Esplai el Segrià d’Alfarràs, a l’estand del Tast Gastronòmic de l’Ajuntament (18.00 hores), o el showcooking, a càrrec de Pol Cura, cuiner d’Alfarràs, i Ramon Tudela, xef i propietari del restaurant Bonum NoRules de Lleida (19.00 hores), tot amenitzat per l’Art Jazz, a la plaça Sant Pere (20.30 hores), i la Batukada “IDN Fot-li-fort”, amb sortida de la plaça Sant Pere (21.30 hores).
També destaca la xerrada “Agricultura i canvi climàtic. Cultivant un futur sostenible”, a càrrec de Cori Calero, periodista ambiental de la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), organitzat per l’Escola Agrària d’Alfarràs, que tindrà lloc el diumenge, 8 d’octubre, a les 11.30 hores; el lliurament del premi al “Millor treball de recerca de fruita dolça” de l’Escola Agrària d’Alfarràs (13.00 hores); les visites al Celler la Gravera (entre les 17.00 i les 20.00 hores); una xerrada de Km0 Fruits&Ferments, sobre l’elaboració de productes fermentats i el comerç de proximitat (18.00 hores), o una taula rodona de pagesos locals i el president de l’ASAJA (Associació Agrària de Joves Agricultors) i pagès de professió, Pere Roqué, moderat pel regidor d’Agricultura, Benet Peró.
Benet Peró ha recordat que aquesta és una fira “encarada a la pagesia”, i més concretament, a la fruita tardana, mentre que Esther Mellado ha fet incís que la fira és un punt d’inflexió entre l’estiu i la tardor i que és un pol d’atracció per a la gent. També ha explicat que, enguany, com a novetat, es farà un concurs de decoració de palots.
Paral·lelament, es faran activitats i gimcana grupal a càrrec de Gaudire; jocs de fusta per a infants, i la presència de food trucks a la plaça Lluís Companys, a banda de l’oferta dels bars i restaurants locals.
L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, acompanyat per la regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez, i pel regidor de Drets Socials i Gent Gran, Ramon Zaballa,…
El Win Complex Esportiu Tortosa acull avui la Festa de Cloenda del curs 2024/2025, una jornada amb una programació de…
La majoria d’aliments per a infants menors de tres anys que es comercialitzen a l’Estat espanyol són de baixa qualitat…
Els Premis Delta a la millor iniciativa empresarial, que arriben a la setzena edició, s’han presentat avui al Centre de…
El Teatret del Serrallo va ser l’escenari, aquest dijous al vespre, del lliurament dels premis Petxines de la Informació que,…
El Consell d’Infants municipal ha tancat el curs aquest dijous 12 de juny amb la celebració d’una sessió plenària extraordinària…
Esta web utiliza cookies.