La Ciutat de Lleida

Crespín rep l’Associació Ucraïnesa de Lleida

La Subdelegació encendrà aquest vespre i nit i demà dissabte les llums de la façana principal en solidaritat amb Ucraïna

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha rebut avui a la Subdelegació al president de l’Associació Ucraïnesa de Lleida, Vasyl Stryzhak, i a d’altres membres de l’entitat, coincidint amb els dos anys des de l’inici de la invasió russa a Ucraïna.

En el decurs de la recepció, el subdelegat ha conegut algunes de les experiències viscudes per part del col·lectiu d’ucraïnesos que van decidir instal·lar-se a les comarques lleidatanes després de l’inici del conflicte bèl·lic, així com el procés d’integració que han viscut en diferents àmbits de la societat lleidatana.

Tant el subdelegat com l’Associació Ucraïnesa de Lleida han valorat positivament la col·laboració i coordinació que hi va haver entre les diferents administracions per, tal com ha explicat José Crespín, “facilitar, cadascuna d’elles dins les seves competències, l’arribada, l’acollida i el procediment documental per garantir la protecció als ciutadans ucraïnesos desplaçats com a conseqüència de la guerra”.

José Crespín ha recordat, en aquest sentit, que la Policia Nacional ha tramitat des del 22 de març de 2022, data en que es va posar en marxa el servei de tramitació de proteccions temporals a ciutadans ucraïnesos, fins avui un total de 2.175 proteccions de les que 1.961 es van tramitar al 2022 i la resta, 214, al llarg de l’any passat. La majoria de les proteccions temporals corresponen a dones i els seus fills.

El procediment documental excepcional de tramitació habilitat per la Subdelegació del Govern i la Policia Nacional es va gestionar amb la col·laboració de col·lectius de ciutadans ucraïnesos a la província de Lleida, ajuntaments i entitats de caire social amb l’objectiu de facilitar-ne les cites prèvies i els tràmits.

Les proteccions temporals a ciutadans ucraïnesos contemplen el permís de residència i, per als majors d’edat, també el permís per poder treballar. Es tracta d’un mecanisme posat en marxa per la Unió Europea i ratificat a Espanya pel Consell de Ministres de 9 de març de 2022 per garantir la protecció immediata i amb caràcter temporal als ciutadans ucraïnesos que van haver de deixar el seu país com a conseqüència de la guerra.

Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Sales (Junts) es compromet a impulsar la Regió del Coneixement CatSud

La cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya, Mònica Sales, ha detallat avui l’aposta…

2 minuts fa

Barcelona impulsarà la recerca i l’ocupació juvenil amb 4 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i el Departament de Ciència i Universitats,…

16 minuts fa

Illa admet que es va reunir amb Koldo García pero el Ministeri no li va comprar res

L'exministre de Sanitat i primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat aquest dilluns davant…

19 minuts fa

Legio V Macedònica dels Manaies de Blanes participa al ‘Natale di Roma

El grup Legio V Macedònica, la secció de recreació històrica dels Manaies de Blanes, ha…

35 minuts fa

Comença el desmantellament dels antics peatges laterals de la C-32 i la C-33

El Departament de Territori ha iniciat les obres pendents per al desmantellament total de les…

49 minuts fa

Detenen 3 individus per robatoris amb violència a Vilafranca

La Policia Local va detenir dissabte 3 persones com a presumptes autores de robatoris amb…

53 minuts fa

Esta web utiliza cookies.