Balaguer acull el concert central del Seminari Internacional Cerverà-Jordà

Després d’endegar-se el certamen en record a Teresina Jordà ahir dimarts a la tarda al ‘Magatzem de la Cultura’ amb una dissertació “Art i Música per ser més feliços” a càrrec de l’artista Palmira Rius, i diferents audicions a pianistes amb la participació de les cantants Sara i Miriam Sae, la capital de la Noguera ha viscut avui el concert dels pianistes ex alumnes de Teresa Jordà, Clàudia Sharon Ratto Urquijo y Miguel Luigi Ratto Urquijo, Maria Rosa Cervera i Pablo Rueda, així com l’estrena de la Suite Número 1 per a piano de Marta Mesalles, ex alumna de Teresina Jordà i Pepita Cervera, per finalitzar amb la interpretació de David Jordà, pianista, compositor i improvisador.

La vetllada ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach; Josep Àngel Comes, president dels Armats de Lleida; el musicòleg Jesús Rodríguez Picó, i Francesca Agustí, membre de la junta dels Armats de Lleida i organitzadora del seminari.

Rufach ha recordat en la seva intervenció que “des del primer moment, la Diputació de Lleida ha fet costat al Seminari Internacional de Postgrau Cervera Jordà, perquè es tracta d’una gran oportunitat per a joves intèrprets i compositors d’arreu, per difondre els seus treballs creatius i perfeccionar la tècnica musical. Enguany encara amb més raó, perquè cada nota, cada poesia, cada paraula que escoltarem va en homenatge a la nostra amiga Teresina”.

De la mateixa manera, la vicepresidenta ha destacat que “la nostra demarcació i el món en general estarem sempre agraïts a la Pepita Cervera i la Teresina Jordà, dos persones que sempre recordarem com grans dones, magistrals intèrprets de la música, excel·lents pianistes de gran reconeixement internacional, que han dut sempre el talent Lleidatà arreu del món; i mostra d’això és aquest seminari que porta el seu nom i que fa que Lleida i les nostres terres es converteixin durant el més d’agost en un referent internacional de la música i l’art”.

El 19è Seminari Internacional de Postgrau Cervera-Jordà compta enguany amb 23 inscrits d’arreu de l’estat i dos alumnes internacionals.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Milers de reusencs col·laboren per elaborar un nou pla estratègic

Un total de 2.395 persones han pres part en el procés participatiu per elaborar el…

3 minuts fa

Firauto Balaguer celebra 30 anys d’existència

La ciutat de Balaguer acollirà una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle d’ocasió…

17 minuts fa

L’alcaldessa d’un poble de Lleida multa la seva mare per fer obres sense llicència

L'Ajuntament d'Almacelles (Lleida) ha multat a la mare de l'alcaldessa, Vanesa Olivart, per fer obres sense permís…

17 minuts fa

GRAN NOTÍCIA: El nou medicament provat que frena l’Alzheimer

La farmacèutica japonesa Eisai i l'estatunidenca Biogen han anunciat resultats positius del medicament contra l'Alzheimer…

39 minuts fa

Alba, la noia que va manipular l’Ismael per matar i cremar el seu pare a Vilanova

El judici contra Alba Andreu, la jove que va manipular el jove de 24 anys…

45 minuts fa

ÚLTIMA HORA: Accident mortal de moto al Vallès Oriental

El conductor d'una motocicleta ha mort aquest dimecres en un accident de trànsit al quilòmetre…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.