La 29a edició del Firauto a Balaguer supera els 5.600 visitants

L'espai dedicat a les caravanes i autocaravanes ha estat uns dels sectors amb més demanda

Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, ha tancat portes aquest diumenge amb el retorn d’aquest certamen al calendari de fires de la ciutat, un esdeveniment molt demandat des del sector, després que l’any passat no es pogués celebrar a causa de la pandèmia.

La fira va obrir portes el passat divendres a la tarda, una tarda més respecte al que era habitual, i s’ha allargat fins diumenge. Aquesta ha estat una de les principals novetats del certamen juntament amb l’espai dedicat a les caravanes, autocaravanes i altres opcions d’aquesta modalitat d’esbarjo. Precisament, segons ha apuntat el paer en cap de Balaguer en l’acte de cloenda, s’ha incrementat força el consum d’aquest tipus de producte durant la pandèmia, i han estat dos empreses del territori les que han ofert els seu productes. A la fira s’han pogut trobar diferents opcions de vehicles, tant de segona mà com vehicle nou, a més de l’opció del lloguer. Jordi Ignasi Vidal també ha apuntat que un altre dels sectors que han despertat força interès entre els visitants ha estat el del vehicle elèctric i híbrid.

Des del sector i la pròpia organització s’han mostrat entusiasmats per poder tornar a celebrar Firauto, un certamen molt esperat pels propis expositors però també pels visitants.

Firauto ha comptat en aquesta 29a edició amb 22 expositors que durant tot el cap de setmana han ofert al públic assistent més de 200 vehicles, tots ells supervisats i revisats, amb un gran ventall d’opcions, des de les més econòmiques, que es troben al Mercat de la Ganga, amb vehicles que no poden superar els 6.000 euros, fins a les més sofisticades, per a públics més exigents i/o amants del motor amb vehicles de gerència i amb molt pocs quilòmetres.

La tècnica responsable de Promoció, Fires i Festes de la Paeria, Antonieta Martínez, ha destacat que tot i que encara durant la propera setmana es poden tancar moltes operacions, de moment se n’han tancat 45. Pel que fa al nombre de visitants, durant els tres dies han passat pel recinte firal 5.600 persones, xifra superior a la de 2019, quan van ser 5.100 els visitants, ha dit Martínez.
A Firauto també hi ha representats altres sectors, com són els remolcs i la maquinària industrial, els complements pels automòbils, l’àudio i també la retolació de vehicles.

L’acte d’inauguració divendres el va presidir el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, i el paer en cap de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, entre altres autoritats locals i comarcals.

L’acte de cloenda ha estat presidit pel president del Consell Comarcal de la Noguera Miquel Plensa, i el paer en cap Jordi Ignasi Vidal.