Balaguer segueix apostant per la formació a través del programa Treball als Barris

Aquesta setmana ha finalitzat el curs “Tècniques bàsiques de la construcció” i la setmana que ve comença el cicle “PRL en el sector de la construcció”

El dia 19 de maig finalitza el Curs “Tècniques Bàsiques de la Construcció” organitzat pel Dispositiu d’Inserció laboral “Som barri” del Programa Treball als Barris.

Aquest dispositiu treballa per millorar la inserció i l’ocupabilitat de les persones residents en aquest barri. Està ubicat al Cei Balaguer, juntament amb la resta de l’àrea d’Ocupació de la Paeria de Balaguer. 

El curs dóna resposta a una necessitat de formació detectada i ha tingut una durada de 65 hores repartides en dos mòduls: Construcció  i Pintura.

Les classes van iniciar el 21 d’abril i finalitzaran el proper 19 de maig. El curs s’ha realitzat a l’Edifici dels Antics Jutjats on s’ha practicat amb diverses tècniques, tan d’interior com d’exterior. El curs ha estat totalment pràctic. 

La valoració ha estat molt positiva per part de l’organització i de l’alumnat, ja que han aprofitat una oportunitat per conèixer tècniques específiques d’aquest ofici.

El 24 de maig iniciarà la segona part d’aquesta formació, que serà teòrica i consistirà en la “Formació de nivell bàsic de riscos laborals segons conveni construcció (60h) i segon cicle PRL part específica ofici paleteria segons conveni construcció (6h) TOTAL 66 Hores”. 

Així un cop finalitzats els dos cursos l’alumnat disposarà d’un coneixement pràctic i de la formació en PRL indispensable per treballar en aquest sector.

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”.  

La Paeria de Balaguer s’ha fet càrrec del material necessari per impartir-lo.