Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

VNG destina més de 2 milions d’euros per reactivar l’activitat econòmica de VNG

Avatar photo

A la quantia destinada a bonificar fiscalment el sector econòmic local s'hi afegeix 1 milió d'euros més en ajudes directes pel manteniment de llocs de treball i reactivació de l'economia de la ciutat

Imatge de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Foto: Aj. VNG

El govern de Vilanova i la Geltrú ha acordat destinar un paquet econòmic quantificat en 2 milions d’euros amb l’objectiu de garantir el dinamisme econòmic del teixit empresarial de la capital del Garraf. Aquesta mesura, que pretén pal·liar les conseqüències de la crisi per la Covid-19 en el teixit econòmic i empresarial i contribuir a reactivar l’activitat a la ciutat, contempla tant ajuts directes a les empreses com bonificacions, i serà compatible amb el fet de percebre subvencions provinents d’altres administracions.

Aquest acord del govern municipal es va transmetre ahir als representants de les principals entitats econòmiques de la ciutat, que conformen el Clúster de Desenvolupament Econòmic de VNG (Estació Nàutica, Viu Comerç i Gremi d’Hostaleria), així com també a la Federació Empresarial del Gran Penedès. D’aquesta manera, s’atén la demanda expressada per aquestes entitats, amb les quals es continua treballant en el desenvolupament del Pla de de dinamització econòmica de VNG, per impulsar la generació d’activitat davant la crisi.

La regidora d’Intervenció i Tresoreria, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Conxi Martínez, ha expressat el “reconeixement del Govern al valor i la importància del nostre teixit empresarial, que és en definitiva qui pot garantir el dinamisme econòmic de la nostra ciutat i del nostre territori “. En aquest sentit, ha manifestat la regidora Martínez, com a Govern “creiem necessari dotar d’una partida extraordinària, quantificada en 1 milió d’euros més per complementar l’aportació econòmica que vam preveure per a les bonificacions fiscals amb l’objectiu de mantenir llocs de treball i facilitar l’activitat econòmica local”. Conxi Martínez ha explicat que la bonificació fiscal aplicada correspon a un 35% de la taxa de terrasses i de la taxa de brossa industrial, mesures que ja s’havien anunciat dies enrere.

Segons la regidora, el Govern municipal vol donar suport a les empreses, professionals i autònoms davant la crisi provocada per la Covid-19, que ha tingut com a conseqüència principal quel moltes empreses s’hagin vist obligades a aturar la seva activitat. En alguns casos, sense haver aturat l’activitat, han vist disminuir dràsticament els seus ingressos. Conxi Martínez afirma que “és bàsic, per mantenir el dinamisme de VNG, i pel benestar de la ciutadania, disposar de locals comercials, de serveis, d’espais actius econòmicament, volem evitar mitjançant l’atorgament d’aquests ajuts l’increment de locals buits, el tancament de negocis i la destrucció de llocs de treball”.

Publicació de bases per accedir als ajuts directes

Les bases per accedir a aquesta línia d’ajut extraordinari d’1 milió d’euros es publicarà la setmana vinent. El requisit imprescindible és que la persona sol·licitant ha de tenir la seva activitat empresarial a la capital del Garraf.

La posada en marxa d’aquesta nova línia de suport directe al teixit econòmic local ja ha estat anunciada als representants del sector econòmic, amb els quals el Govern manté reunions periòdiques, que s’han intensificat en els darrers dos mesos a causa de la crisi econòmica generada per la pandèmia. En aquest sentit, la regidora d’Empresa i Hisenda ha manifestat que “posem en valor aquestes reunions que ens permeten conèixer la seva realitat diària, així com la voluntat de posar-nos a la seva disposició per d’ajudar-los en tot els que estigui a les nostres mans”.

Així mateix, ha afegit la regidora Martínez, “de manera insistent, continuarem treballant per tal de que les administracions superiors facilitin més ajudes directes als sectors afectats o als ajuntaments” exigint que els recursos econòmics supramunicipals arribin de forma ràpida al destinataris finals.

Finalment, la regidora ha informat que el Govern municipal continuarà exigint poder disposar del 50% del superàvit de l’exercici anterior per destinar-lo a ajuts socials i per reactivar l’economia local. Cal tenir en compte que l’Ajuntament de VNG també ha posat en marxa, a banda d’aquestes mesures adreçades al sector econòmic, altres ajuts destinats al conjunt de la ciutadania i també a col·lectius i persones vulnerables, com l’ajornament de quotes escolars, línies d’ajut al pagament del lloguer i ajornament de taxes i impostos municipals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reobre amb cita prèvia una part de l’atenció presencial de l’Ajuntament de Calafell

Notícia següent

El Govern aplicarà un descompte addicional a la matrícula dels universitaris amb rendes baixes

Notícies relacionades