VNG destina prop de cinc mil euros a les activitats extraescolars per a infants amb diversitat funcional

L'aportació és fruit de la convocatòria de subvencions, única a tot l'estat, que neix amb voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats de tots els infants de la ciutat

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destinarà 4.569 € a cobrir part del monitoratge de les activitats extraescolars per a infants amb diversitat funcional.

La mesura, pionera a tot Catalunya, és fruit de la primera Convocatòria de Subvencions que la Regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut  ha impulsat, amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats de tots els infants i joves del municipi.

Aquesta línia de subvencions es realitza aquest curs escolar, com a prova pilot, als centres educatius d’infantil i primària que tenen unitats de suport a les necessitats especials, com són El Margalló, El Cim i Llebetx, i les seves AMPA i AFA.

El regidor de Joventut, Infància i Adolescència, Jordi Medina, ha explicat que la voluntat del govern municipal és poder anar ampliant la realització d’aquestes activitats, de forma progressiva, a altres centres de primària i posteriorment també de secundària. “Es tracta d’una mesura republicana que ens ha de permetre aconseguir una ciutat encara més inclusiva. Esperem que la llavor d’aquesta acció, pionera a tot Catalunya, es pugui expandir a més municipis catalans, i continuar així sent abanderats d’una societat inclusiva, igual que en el seu dia ja ho vam ser amb les escoles inclusives”.

Els prop de cinc mil euros es distribuiran entre les 16 sol·licituds que complien els requisits per a la realització d’activitats extraescolars tan diverses com la dansa, el taekwondo, el teatre, el bàsquet o el multi esport. Des de la Regidoria ja s’ha anunciat que es tornarà a repetir i a ampliar de cara al curs 2019-2020.