VNG acollirà la biennal pessebrista de Catalunya, amb més de 30 diorames i una vintena de reproduccions d’indrets de la ciutat

L'exposició serà a l'església dels Josepets i celebra els 75 anys de l'Associació Pessebrista

Vilanova i la Geltrú acollirà a partir de l’1 de desembre la 17a Biennal del pessebre Català. L’església del Josepets serà l’escenari que permetrà veure més de trenta diorames elaborats per associacions pessebristes de tot Catalunya. A més, i per commemorar els 75 anys de l’Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú, també es podrà veure una mostra de 20 escenaris de pessebre ambientats en indrets de la ciutat.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha qualificat aquesta exposició com “un esdeveniment rellevant, important”, posant en relleu “un amor i una passió especial de l’Associació Pessebrista per aquesta activitat que desenvolupen”. La regidora destaca que el teixit associatiu vilanoví “és ric i plural, sempre està disposat a col·laborar, a proposar, a intervenir en activitats participatives. Com Ajuntament agraïm aquesta predisposició i sobretot la feina feta”.

Adelaida Moya també ha agraït la col·laboració de la Fundació Sant Antoni Abat, propietària dels Josepets i ha recordat que ambdues institucions estan treballant perquè l’església aculli en un futur un espai dedicat a la festa.

El president de l’Associació Pessebrista, Ramon Llenas, ha explicat que el fet d’organitzar la Biennal a VNG coincideix amb el 75è aniversari de l’entitat i que a banda dels diorames de tot Catalunya i del recull d’escenaris vilanovins, hi haurà altres elements d’interès relacionats amb els pessebres com ara dues exposicions a La Sala, l’una dedicada a l’aniversari de l’Associació i l’altre a les figures del pessebre.

A més, i per seguir la tradició anual, els pessebristes vilanovins són els encarregats de confeccionar el pessebre de la plaça de la Vila que “aquest any recupera el típic pessebre dels inicis, d’estil més clàssic, el típic de molsa i suro”. A tot això cal afegir-hi l’habitual mostra de pessebres que l’Associació realitza al seu local del carrer de Manuel de Cabanyes.

La Biennal estarà oberta des de l’1 de desembre fins al 3 de febrer. Al llarg d’aquestes setmanes s’oferiran també activitats complementàries, com ara la Nit del pessebre, el 29 de desembre, “que es farà a tot Catalunya, això vol dir tenir obert fins a la una de la nit i fer alguna activitat”, ha avançat Llenas.

La imatge que acompanya la Biennal pessebrista l’ha realitzat l’estudi de disseny Sin tetas no hay diseño. Sònia Àlvarez ha explicat que han treballat per un costat en l’actualització del logotip dels pessebristes “mantenint la imatge feta amb el gravat d’EC Ricart, però donant-li un toc de modernitat amb la tipografia”, i per l’altre en la imatge de la Biennal, que “és una mirada a la curiositat, és descobrir la màgia d’un instant, un espai, una ambientació, uns personatges, en definitiva una història…representat amb un iris de l’ull”.