Imatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Foto: Aj. VNG
El passat mes de juny l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aprovava el nou protocol d’empadronament, que facilita el tràmit fent-lo més àgil i senzill per a les persones que no poden acreditar domicili fix. D’aquesta manera, s’assegura que tothom que viu a Vilanova i la Geltrú pot estar empadronat i té garantit l’accés a drets fonamentals i universals com la sanitat, l’educació o les ajudes socials. Així, en els darrers mesos s’ha empadronat 52 persones sense documentació acreditativa del domicili (contracte de lloguer o títol de propietat), i 6 persones més sense domicili fix. També hi ha 59 i 21 resolucions positives en tràmit, respectivament.
Segons la regidora d’Acció Social, Marta Guinda, l’empadronament a persones sense domicili ha estat llargament reivindicat des dels moviments socials, i el govern de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va assumir el compromís de resoldre-ho “des del primer dia. De fet, formava part dels acords per formar govern”. El protocol resol que les persones que no puguin acreditar una residència puguin empadronar-se, un cop superats tots els tràmits de comprovació, en una adreça municipal.
“Tothom que viu a Vilanova ha de tenir els mateixos drets. Aquest protocol permet que les persones vulnerables que viuen en infrahabitatges, o estan en habitacions rellogades, o viuen al carrer, puguin accedir als ajuts d’urgència social, i a drets fonamentals com la salut o l’educació”, afirma la regidora d’Acció Social. En aquest sentit, argumenta, la legislació estableix que empadronar les persones és una obligació de les administracions locals. L’objectiu és agilitzar aquest tràmit d’obligat compliment, especialment per a les persones en situació de vulnerabilitat.
En tots els casos es fa una valoració, una comprovació des d’Acció Social, per acreditar que la persona resideix a la ciutat, i es fa constar una adreça municipal on es pugui empadronar, per tal que hi pugui rebre qualsevol tipus de correspondència. També estan contemplats altres casos, com les persones que tenen domicili fix però no el poden acreditar perquè no és en propietat ni hi ha contracte de lloguer. Aleshores la Policia Local fa la comprovació que resideixen al municipi. La sol·licitud d’alta del padró s’efectua presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.
La Fira Multisectorial de Cambrils posarà en marxa la 4a edició de la campanya comercial per fomentar el consum de…
La ciutat de Balaguer va acollir durant la setmana passada el rodatge d'algunes escenes del film ‘Killder’, un film tecnològic…
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha augmentat a 13 anys de presó la condemna a l'acusat de…
Del 5 a l’11 de maig, la Policia Local de Torredembarra realitza una campanya de control de motocicletes i ciclomotors (casc i altres). Aquesta campanya institucional es du a…
La 79a edició de la fira multisectorial Expoebre ha tancat les portes després de quatre dies d'intensa activitat. L'alcalde de…
Tot i que la Generalitat hagi aixecat les limitacions de l’ús de l’aigua en els embassaments del Ter-Llobregat, Catalunya treballa…
Esta web utiliza cookies.