La Geltrú es prepara per viure un Nadal carregat d’activitats

L'associació de veïns del barri ha preparat un gran nombre d'esdeveniments que aniran des del 15 de desembre fins a la nit de cap d'any

L’associació de veïns del Barri de la Geltrú, enceta la recta final de l’any amb un calendari farcit d’activitats als carrers i places del barri. Com ja ve sent tradició, l’associació de veïns treballa conjuntament amb la Parròquia de la Geltrú, l’Esplai de la Geltrú i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú,  amb l’objectiu de crear un calendari d’activitats nadalenques al barri.

D’entre les principals activitats, el guarniment d’alguns dels carrers realitzat a càrrec de l’alumnat de les escoles Providències i Cim, la plantada del pi de Nadal i l’encesa de l’enllumenat programada pel dissabte 15 de desembre, forment part dels esdeveniments més destacats.

Tot això,  sense passar per alt la festa de Cap d’Any a la Plaça de l’Assumpció que, per segon any consecutiu, es celebrarà a partir de dos quarts de dotze de la nit del dia 31 i s’allargarà fins ben entrada la matinada. La celebració comptarà amb la projecció d’un rellotge a la façana principal de l’Església  de Santa Maria de la Geltrú per transmetre les campanades, així com amb  raïm, cava, un castell de focs i música.

Les diferents activitats com fer cagar el Tió a la Plaça de l’Assumpció, el pròxim dia 22 de desembre a la tarda, el cercavila de música tradicional del dia 23, o la missa del Gall de la Nit de Nadal, acompanyada del Pessebre Vivent que es realitza en acabar la litúrgia a la Plaça de l’Assumpció, són activitats consolidades que es continuen celebrant any rere any.

Com a novetats d’enguany, l’ajudant del Patge Eliseu visitarà el castell de la Geltrú durant el migdia i tarda del dissabte 29 de desembre, per rebre totes les cartes per als Reis Mags dels nens i nenes del barri. Durant la jornada del dissabte, tothom qui vulgui també podrà gaudir d’un vermut SWINGero i d’una posterior botifarrada popular.

En declaracions del president de l’associació de veïns, Jaume Guxens, destaca la bona sinergia de treball que hi ha entre els membres de la junta i l’assoliment d’acomplir amb el lema de ” La Geltrú és mou amb tu”.