Vilanova i la Geltrú prorroga l’ús excepcional de les terrasses de bars i restaurants

S'amplia fins al 31 de gener el termini d'aquesta mesura de suport al sector

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Davant les darreres mesures sanitàries decretades per la Generalitat de Catalunya per fer front a l’expansió de la Covid-19, el govern de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha prorrogat un mes les condicions per afavorir que els bars i restaurants puguin disposar de més espai de terrassa, per tal de compensar les restriccions d’aforament. D’aquesta manera, les mesures excepcionals d’ocupació de la via pública aprovades el maig de 2020 i que eren vigents inicialment fins aquest 31 de desembre, es prorroguen ara fins al 31 de gener de 2022. El termini es podria ampliar en funció de l’evolució de la pandèmia i de les mesures sanitàries que calgui adoptar.

L’Ajuntament ha informat els establiments afectats d’aquest allargament de l’excepcionalitat, i els ha recordat que cal seguir mantenint les distàncies i mesures de seguretat: respectar el nombre de taules autoritzades i garantir les distàncies mínimes d’1,5 m de separació entre elles. Així mateix, segons el decret de la Generalitat vigent fins el 7 de gener, el nombre de persones per taula és d’un màxim de 10, i els establiments poden obrir de 6 del matí a 1 de la matinada, amb un aforament del 50% a l’interior, i del 100% a l’exterior. Mentre no es consumeix, cal portar mascareta posada en tot moment.

Nova ordenança per regular l’ús de l’espai públic

Paral·lelament, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està elaborant la modificació de l’Ordenança reguladora de l’ocupació de l’espai públic amb mobiliari de restauració i establiments comercials. L’ordenança actual és de l’any 2013 i des d’aleshores la ciutat ha viscut un increment de l’activitat d’hostaleria, amb un augment d’ocupació de l’espai públic, així com també amb elements auxiliars com pissarres publicitàries, tarimes, testos, para-sols, etc. El nou text, que ha de garantir l’equilibri d’usos i l’accessibilitat de l’espai públic, vol incorporar els punts de vista de la ciutadania sobre l’ús del carrer, per la qual cosa s’ha obert un procés participatiu fins al 19 de gener. Tothom qui vulgui informar-se i fer aportacions per elaborar la nova ordenança, ho pot fer en aquest enllaç.