Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Torna el tradicional Mercat Medieval de Creixell

Avatar photo

Els dies 8 i 9 d’abril tindrà lloc al nucli històric de Creixell una nova edició del Mercat Medieval

Els dies 8 i 9 d’abril tindrà lloc a Creixell una nova edició del Mercat Medieval, el primer que es pot tornar a fer després de la pandèmia de la covid19.L’horari del Mercat Medieval es farà ininterrompudament des de les 10:00h fins a les 21:30h. Aquest esdeveniment es desenvoluparà pels principals carrers del nucli històric de la Vila de Creixell. Hi haurà Cercaviles, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals, parades d’artesania, taverna, haima, malabars i la bola màgica. Al llarg dels dos dies del mercat medieval hi haurà Pinta cares i un servei de canguratge per a la mainada.

La recreació del Mercat Medieval de Creixell actual està basada en un moment històric i clau de la nostra Vila.

 

L’any 1083 el Rei Felip de França va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del qual es té notícia documentada. El Rei de França va encarregar a Artal Gilmundo la creació pròpiament dita de Creixell. I basant-se en el passat medieval creixellenc, des de l’àrea de turisme de l’ajuntament volem recrear precisament aquest passat medieval de la nostra Vila.

A més al llarg del cap de setmana s’hi podran contemplar al Mercat, les cercaviles amb la Kobla d’en Taulell, espectacles de foc i malabars amb música medieval.

 

També hi haurà un photocall , jocs medievals i polseres de llum.

A la vegada, durant el Mercat Medieval es podrà visitar gratuïtament a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell, una magnífica Exposició d’Eines de Boter dels germans Romero Lladó, una de les principals col·leccions que hi ha a Catalunya. Aquesta mostra que inclou una cinquantena d’eines de boter, recrea precisament l’ofici de boter que, principalment al segle XIX i principis del XX va tenir una força molt important a Creixell.

El Mercat Medieval de Creixell està organitzat per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Creixell a càrrec de la regidora delegada Silvia Farrero.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

7 + 20 =

Notícia anterior

Andorra Telecom fa 1.027 intervencions de manteniment durant el 2022

Notícia següent

Comença el rodatge de la nova temporada del “Gastromòbil Cambrils”

Notícies relacionades