El testimoni d’Ismael, el noi que va matar el seu pare a Vilanova, que ho canvia tot

En el primer dia de judici, Ismael M.S. ha relatat totes les suposades fabulacions que li explicava la seva amiga Alba

binary comment

L’acusat de matar el seu pare a punyalades i després cremar el pis on vivien a Vilanova i la Geltrú el juny del 2019 ha assegurat aquest dimecres que l’acusada d’induir-lo al crim el va aïllar de la seva família, li va fer desconfiar de tothom, li va fer creure que treballava per un grup parapolicial i que els seus amics i familiars li volien fer mal. En el primer dia de judici, Ismael M.S. ha relatat totes les suposades fabulacions que li explicava la seva amiga Alba V.V., xicota del seu millor amic, que el va convèncer de treballar per un suposat grup parapolicial dels Mossos que lluitava contra el tràfic de dones. Ell s’enfronta a 25 anys d’internament psiquiàtric i ella a 34 anys de presó.

El noi, que tenia 20 anys, va conèixer la noia el 2018 com a xicota del seu millor amic Arnau, tot i que en el grup d’amistats no va caure gaire bé per la seva “personalitat poc emotiva”. Ell sortia d’un període difícil acadèmicament i personalment i cada cop confiava més en la noia. Ella s’interessava per les seves finances familiars i li explicava que li costava mantenir feines estables i assumir responsabilitats laborals. “Tenia baixa autoestima”, ha dit. A preguntes de la fiscal, a més, ha dit que mai va sospitar que el seu amic agredís la seva xicota.

 

El noi es volia dedicar a la ciberseguretat i treballar en aquest àmbit en els Mossos d’Esquadra o l’Exèrcit espanyol. Això va provocar que l’estiu del 2018 la noia li digués a ell i al seu amic i xicot que treballava per un grup secret de la policia catalana que lluitava contra el terrorisme i les màfies de tràfic de persones. Va proposar-los formar part del grup juntament amb un tal Xavi i un tal ‘El Chino’, que mai va arribar a veure. Ell hi va accedir, però el seu amic Arnau no es va implicar gaire.

Inicialment, la noia els encomanava tasques com fer vigilàncies al carrer de persones i vehicles, vigilàncies que podien durar fins a 16 hores seguides i de les quals després havia de fer un informe per a la noia. Va arribar a signar un contracte, sense remuneració, on li donaven permís per accedir a certes armes, però també li exigien que no en parlés amb ningú i que no podia rebutjar cap missió perquè “hi havia vides en perill”.

El jove ha admès que parlava amb Xavi i ‘El Chino’ per xarxes socials, però sovint ells ho feien des del perfil de la seva amiga Alba o de la Júlia, una altra noia a qui no va arribar a veure mai en persona. Tampoc hi va poder parlar mai per telèfon de viva veu. Segons Alba, era perillós que es trobessin perquè estaven tots “vigilats per les màfies“.

Aquell mateix estiu va començar una relació sentimental virtual amb una noia que es feia dir Júlia. La seva amiga Alba li va dir que li havia ensenyat fotos d’ell i que li agradava. Van començar a parlar per missatges, i la noia, que segons l’acusació era la mateixa Alba, sempre tenia problemes per trobar-se presencialment. Ni tant sols van parlar de viva veu per telèfon o videotrucada. Segons li va dir la suposada noia a l’Ismael, tenia molts problemes familiars i estava en un programa de protecció de testimonis perquè el seu pare i el seu germà eren narcotraficants.

El jove ha reconegut que “ara” sap que no la va arribar a veure mai, tot i que un cop l’Alba li va dir assenyalar una noia pel carrer que suposadament era la Júlia, que en aquell moment anava d’incògnit i també treballava per al grup parapolicial dels Mossos. Fins i tot inicialment va dir al jutjat que s’havien abraçat i fet petons, però ha explicat que era perquè encara tenia el brot psicòtic, i que tres anys després ja està compensat i sap distingir la fantasia de la realitat.

La relació era quasi diària, ell es va enamorar i li va demanar per casar-se. La noia li va dir que tenia un problema d’infertilitat que només els permetria tenir fills si era per inseminació artificial i en un breu espai de temps. L’Ismael va donar un pot amb el seu semen a l’Alba perquè la Júlia es quedés embarassada, cosa que teòricament va passar. De fet, la noia hauria parit dos bessons el maig del 2019, tot i que no feia ni nou mesos que li havia donat la seva esperma.

Més endavant, l’Alba li va dir que no podia parlar tan sovint amb la Júlia perquè tenien els mòbils punxats per mafiosos i els podien geolocalitzar. La família del noi veia coses “estranyes” però no va anar més enllà.

Poc després de començar a treballar per aquest grup para policial, cap al Nadal del 2018, l’Alba li va demanar diners per inscriure’l a cursos de ciberseguretat. Ell va començar a demanar diners als seus pares, en metàl·lic i amb transferències, i fins i tot algun cop va arribar a agafar-los diners directament sense el seu permís. Li van arribar a donar prop de 10.000 euros, però els cursos no es van fer mai. A més, ha reconegut que no sap qui eren els titulars dels comptes bancaris on feia transferències. De fet, el seu pare va estar a punt de denunciar-lo a la policia per aquestes sostraccions.

En un altre moment, la seva amiga li va dir que la germana del noi, que també es diu Alba, estava en perill perquè es relacionava amb un narcotraficant. Per fer-li veure que havia d’abandonar aquella amistat, van simular el seu segrest, però la família tampoc va reaccionar gaire.

Tot això el va fer allunyar dels seus amics i abandonar els estudis. “Només confiava en el meu pare, la meva germana i l’Alba”, ha dit. No obstant, poc després la seva amiga li va fer veure que el seu pare el volia enverinar. També va bloquejar els seus amics a les xarxes socials i li va donar les contrasenyes dels seus comptes a la noia, cosa que encara el va aïllar més. Segons ell, la seva família patia “inseguretats” constants.

El seu amic íntim Arnau, parella de l’Alba, no es va implicar en el suposat grup parapolicial i la noia va tallar la relació sentimental amb ell i va començar a sortir amb un altre noi. Això va coincidir amb el fet que l’Alba i l’Ismael van anar a viure junts en una casa de Calafell, juntament amb el xicot de l’Alba. “No podia estar a casa els meus pares perquè em volien enverinar, i l’Alba em va dir que l’Arnau s’havia aliat amb els mafiosos”, ha assegurat.

Segons li hauria dit l’Alba a l’Ismael, el pare d’ell era comptable de la màfia i s’havia quedat uns 10.000 euros. Per recuperar-los va dir que l’única opció era matar-lo. Quan el noi va demanar que ho fes el grup de Mossos, l’Alba li va respondre que ho havia de fer ell amb verí o un ganivet.

El 8 de juny el noi va anar a casa al matí a buscar menjar i roba com feia sovint. No s’esperava trobar el seu pare, que estava dormint, i va veure l’oportunitat de tirar endavant el pla. Va trucar a l’Alba i aquesta l’hauria empès a cometre el crim. Va beure’s mitja ampolla de whisky per armar-se de valor i el va apunyalar primer per l’esquena i després al coll. “Vaig improvisar, deixes de sentir, de ser persona, ets com una màquina, mates i ja està”, ha relatat. “No tenia voluntat, només obeïa”, ha afegit. Va quedar tot tacat de sang, va tornar a trucar a la seva amiga i aquesta li va dir que no el podien ajudar, però que cremés l’habitació, ressetegés el telèfon mòbil i el llancés al mar.

A més, no va poder trobar les claus bancàries dels seus pares i no va poder recuperar els diners que suposadament el seu pare havia robat a la màfia.