Situació insostenible al Barri de Mar

Els veïns del carrer Llibertat i de la plaça de la Immaculada Concepció es mostren realment preocupats pel gran nombre d'indigents establerts a la zona.

El carrer Llibertat de Vilanova i la Geltrú sembla viure immers en la polèmica aquests darrers dies. Després de la improvisada execució, d’un dia per l’altre, de la implementació de la zona de vianants i que va acabar sent retirada, els veïns del Barri de Mar tornen a mostrar-se molt preocupats, ara per la situació de marginalitat instal·lada en aquest carrer i a la Plaça de la Immaculada Concepció.

Nombrosos grups d’indigents semblen haver trobat en aquesta plaça el lloc per assentar-se durant llargs períodes de temps, fet que genera situacions gens agradables pels veïns i que han convertit la plaça en un lloc de difícil convivència. Restes de menjar, envasos de begudes alcohòliques, cartons, mantes, males olors i les deposicions d’aquestes persones, formen part del dia a dia amb el que conviu el veïnat.

Des de l’AV de Veïns del Barri de Mar consideren que la situació és insostenible, fet que està provocant la degradació del carrer, palpable amb la marxa de les dues entitats bancàries que hi havia establertes.

Segons ha pogut saber La Ciutat del Garraf a través d’un comunicat enviat per la mateixa associació, després d’haver exposat la problemàtica amb la responsable de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i altres tècnics, s’ha consensuat adoptar les següents mesures:

1.Es prega a la gent que no els ajudi donant-los aliments i altres doncs estem empitjorant el problema.
2. L’Ajuntament disposa de serveis per donar esmorzar, dinar i sopar de franc, de dutxes i lavabos per atendre les seves necessitats diàries.
3. S’intensificarà la neteja de tots els elements que es queden al carrer (matalassos, etc)
4. Es trauran momentàniament els bancs. Es tornaran a reposar al cap d’uns dies.
5. L’Ajuntament intensificarà el tracte persona a persona. S’intentarà, encara més, treballar cas per cas.
6. S’ha d’evitar que cap individu es pensi que un tros de via pública és el SEU espai.