Sitges celebra avui 20 de novembre el Dia Mundial de la Infància amb l’obtenció del segell Ciutat Amiga de la Infància, que atorga UNICEF juntament amb el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social; la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència (IUNDIA). L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, recolliran la distinció en un acte que tindrà lloc el proper 27 de novembre a Oviedo.
Sitges se suma a la Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància junt amb 114 nous membres entre els quals Sabadell, Santa Coloma de Gramenet o Martorell. Amb aquestes incorporacions ja són un total de 274 els governs de l’Estat integrats a la xarxa que es distingeixen situar la infància i adolescència al centre de la seva agenda i pla d’actuació. Segons UNICEF això suposa que el 41% d’infants viu avui en una Ciutat Amiga de la Infància.
Per a la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, “recollir aquesta distinció és el resultat d’una millora a Sitges en les polítiques enfocades a la infància. Exemples com el Pla Local de la Infància, la posada en funcionament del SIS, i l’increment de professionals destinats a infants i les seves famílies són alguns dels exemples d’un desplegament d’accions que beneficien directament als infants de la nostra vila”.
Una Ciutat Amiga de la Infància és aquella ciutat, poble, comunitat i sistema de govern local compromès amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents, seguint la Convenció sobre els Drets dels Infants, i promovent també una ciutadania democràtica amb i per la infància.
Una de les accions que Sitges ha dut a terme per assolir aquesta distinció és el Pla Local d’Infància 2018-2021 que preveu una trentena d’accions per millorar el benestar dels menors, entre les quals destaca la posada en funcionament del SiS (el Servei d’Intervenció Socioeducativa), l’arranjament de parcs infantils i la promoció d’activitats lúdiques per als adolescents. El document, aprovat per unanimitat al ple del mes d’abril, és un instrument viu que permet detectar les necessitats dels infants i els adolescents de la vila per tal d’ajudar a impulsar i planificar en els propers quatre anys les polítiques destinades a millorar el benestar d’aquest col·lectiu.
La regidoria de Benestar i Família treballa per vetllar pels drets dels infants i adol·lescents. Per aconseguir dur a terme aquesta tasca, s’ha ampliat l’equip d’educadors socials, també s’ha dotat de més pressupost per als ajuts de llibres i material escolar i s’han ampliat les ajudes per a les famílies nombroses.
Entre les accions, destaca també la posada en funcionament del nou Consell de les persones amb un grup específic d’infància i adolescència.
El Govern calcula en un 63% -uns 3.000 megawatts- la demanda elèctrica recuperada cap a les onze de la nit…
Espanya i Portugal comencen a recuperar el subministrament elèctric després d’una apagada massiva que ha afectat gran part de la…
L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha comparegut aquesta tarda arran de l’aturada energètica que hi ha hagut a diversos països…
Els Bombers de la Generalitat tanquen el dia amb 755 avisos per l'apagada general elèctrica entre dos quarts d'una del…
Usuaris de Rodalies s’han queixat aquest dilluns a la nit quan s’han trobat les portes de l’estació de Sants de…
En aquests moments, els hospitals de Catalunya recuperen paulatinament l'energia elèctrica a tot el territori. Els grans hospitals han recuperat…
Esta web utiliza cookies.