fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Sant Pere de Ribes celebra el Dia Contra la Violència Masclista

Avatar photo

El municipi compta amb un programa amb una diversitat d’activitats per sensibilitzar la ciutadania en l’àmbit de les violències contra la dona

El Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra el divendres, 25 de novembre, compta amb un programa amb una diversitat d’activitats a Sant Pere de Ribes, que tenen l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania en l’àmbit de les violències contra la dona.

En l’àmbit institucional, es farà la lectura del manifest consensuat entre la Generalitat, les Diputacions provincials, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, el mateix dia, a les 12 h, davant de la Casa de la Vila, a Ribes, i de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca, a les Roquetes. Als balcons dels dos edificis institucionals, il·luminats amb focus lila, s’hi penjarà la pancarta institucional del 25-N.

 

Diverses activitats

Tanmateix, les activitats del 25N han arrencat aquest dijous 17 de novembre amb els tallers gratuïts d’autodefensa feminista emocional restaurativa, impartits per Karin Konkle, que busquen donar recursos físics i emocionals per afrontar les situacions diàries de violència masclista a les dones.

Aquesta activitat tindrà una durada de 10 sessions, fins al 15 de febrer. Es duran a terme al Centre Cívic l’Espai, a les Roquetes, d’11.30 h a 13 h, i al Centre Cultural El Local, de 17 h a 18.30 h.

Per a l’activitat de la tarda s’oferirà de manera gratuïta un servei de cangur per aquelles persones que ho sol·licitin. Cal inscriure’s al correu electrònic [email protected], amb el nom, cognoms, telèfon, nucli al qual es vol assistir i nombre i edats dels infants (en cas de servei de cangur).

A partir del 18 de novembre i fins al 2 de desembre, es podrà visitar al Centre Cívic El Local de Ribes l’exposició “En escena, mirades femenines sobre la representació de les sexualitats en la cultura audiovisual”, realitzada amb la col·laboració de l’Observatori de les Dones als mitjans de comunicació. L’horari d’obertura de l’espai és de dimarts a divendres de 17 h a 22 h i dissabte matí i tarda.

Per a les famílies es representarà l’espectacle de titelles “Genèrics”, a càrrec de la companyia La Pantomima, a les biblioteques del municipi.

El dia 18 es farà la representació a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes i el dia 30 de novembre a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes. Ambdues representacions començaran a les 17.30 h i caldrà inscripció prèvia que podrà fer-se a cada biblioteca.

El 25 de novembre es projectarà al Teatre La Bòbila el documental “EXIT: Un viaje desde el corazón de la trata de personas”, i posteriorment se’n farà un col·loqui.

L’activitat començarà a les 18 h i l’entrada serà gratuïta. És necessari fer inscripció prèvia al correu [email protected].

 

Donació de llibres

A més, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes realitzarà una donació de llibres de temàtica feminista i sobre violències masclistes a les dues biblioteques del municipi, la Biblioteca Josep Pla i la Biblioteca Manuel de Pedrolo, així com uns kits de jocs per la igualtat a les escoles i instituts del municipi.

Aquests kits contenen diferents jocs on els participants podran posar a prova de manera lúdica els seus coneixements en matèria d’igualtat, així com per debatre i sensibilitzar sobre diferents problemàtiques en les quals es troben les dones.

La programació del 25N també inclou el taller “Trivial Lila” a càrrec de l’entitat Plataforma de Comunicació, adreçat als alumnes de l’Escola Municipal de Persones Adultes i dels cursos PFI.

Aquests tallers es duran a terme el dia 22 de novembre a la Masia Can Puig de Ribes, i el 25 de novembre a l’Aulari Blanc de les Roquetes.

Es tracta d’un joc de trivial amb preguntes relacionades amb la igualtat de gènere, on els alumnes podran reflexionar sobre les injustícies derivades del masclisme i adquirir habilitats per relacionar-se amb els altres de manera més respectuosa.

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes es treballa de manera continuada per promoure la convivència i la igualtat entre les persones com a valors fonamentals d’integració i cohesió social, independentment del gènere, el sexe o la creença.

En especial, s’estan executant les accions recollides en el Pla d’Igualtat Municipal 2020-2025, en col·laboració amb les associacions i xarxes per a la igualtat del municipi (creació de punts lila, clàusules de gènere en els contractes, tallers de sensibilització als instituts, revisió dels protocols i ús de llenguatge no sexista, entre d’altres).

A més, es desenvolupen accions de sensibilització en matèria LGTBIQ+ i polítiques contra l’homofòbia i la transfòbia, així com contra la violència masclista.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ÚLTIMA HORA: Evacuen una facultat de la URV per la presència de fum

Notícia següent

Toyota Autoforum treballa per oferir solucions de mobilitat sostenible als clients

Notícies relacionades