Les llars d’infants municipals El Cargol, l’Espígol i Els Tres Pins inicien una prova pilot amb l’objectiu de combatre el malbaratament alimentari i promoure el consum i producció responsable entre els infants. A través d’aquesta iniciativa, els centres dotaran als equips professionals d’eines per contribuir al fet que, de manera personalitzada, creïn un pla personalitzat de prevenció de malbaratament alimentari i dissenyin un programa d’educació per a la reducció.
La primera fase de la prova pilot, que es durà a terme durant aquest curs 2023-2024, consisteix a pesar els aliments que es desaprofitin en les diferents rotacions dels menús de cada escola per detectar quines són les parts comestibles dels aliments que han quedat en mal estat, han caducat o no s’han consumit un cop cuinades.
La tècnica de qualitat i medi ambient de Cavall de Cartró, empresa encarregada de gestionar aquestes llars d’infants, Montse Sagués, ha explicat que gràcies a aquestes formacions internes que ja han rebut la direcció i el personal de cuina de cada escola, amb l’objectiu de reforçar, de manera sostenible i qualitativa els espais alimentaris; i quantificant els aliments sobrants, esperen “identificar en quins punts es produeix el malbaratament i definir les accions correctores i preventives que es duran a terme per reduir-lo, assignant responsabilitats, terminis i recursos”.
La iniciativa s’engloba en el Pla de Prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari de la Generalitat de Catalunya, que persegueix reduir-lo a la meitat de cara a l’any 2030. Amb l’anàlisi dels resultats obtinguts d’aquesta prova pilot, es plantejarà el Pla de Prevenció del Malbaratament Alimentari (PPMA) amb les accions a seguir per tal de disminuir la quantitat d’aliments que no s’aprofiten, tant en la preparació com en el consum. Aquest pla preveu dur a terme una anàlisi exhaustiva dels procediments i definir, segons els resultats assolits, accions de prevenció i reducció adients.
Amb aquest projecte es vol reforçar el compromís amb la prevenció i reducció dels aliments que es llencen, evitant el seu desaprofitament, promovent hàbits de consum responsable i conscient, sensibilitzant a infants i famílies, i optant per aliments de temporada, locals, ecològics i de proximitat, que afavoreixen la salut i el medi ambient.
L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes també ha dut a terme diferents campanyes de conscienciació per evitar el malbaratament alimentari a les llars donants consells i recomanacions sobre alguns hàbits i organitzant activitats al respecte.
Els Bombers de la Generalitat estan treballant per extingir un incendi a un pis a la cantonada entre el carrer…
El Mercat de la Vall torna el proper dissabte, 3 de maig entre les 11 i les 20 hores, al…
El Cirque du Soleil, una de les companyies de circ més reconegudes a tot el món pels seus espectacles innovadors…
L'empresa pública d'energia de Catalunya, l'Energètica, i la xarxa d'electromobilitat de Barcelona de Serveis Municipals (BSM), Endolla Barcelona, han signat…
Un jove de 20 anys va patir ahir una apunyalada al ronyó al mig del carrer que el va deixar…
Per a molts tarragonins i tarragonines, els cap de setmana són sinònim de sortir al carrer i gaudir d'una bona…
Esta web utiliza cookies.