Les residències de gent gran de Sitges reben 250 quilos de carxofes del Baix Llobregat

El lliurament a les residències Sitges Park, Las Magnolias i a l’Hospital Sant Joan Baptista ha tingut lloc aquest dilluns

Prop de 500 persones entre residents i professionals de les residències de gent de Sitges han rebut aquest dilluns 250 kg de carxofes de les cooperatives Agrària Santboiana i Agrícola del Prat. Aquesta iniciativa, que també es fa a altres municipis de la comarca del Garraf, de l’Alt Penedès i Cunit, forma part de l’acció ‘Gràcies des del Baix Llobregat’ i és impulsada pels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Salut; i Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya amb la participació  del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i de la Diputació de Barcelona.

El lliurament a Sitges s’ha fet aquest dilluns a la residència Sitges Park, a la residència Las Magnolias i també a l’Hospital Sant Joan Baptista. L’objectiu de potenciar el consum de la carxofa, una hortalissa de temporada, en forma d’obsequi és agrair al col·lectiu de professionals del centres geriàtrics i especialment a les persones grans, que hi viuen, l’esforç i la capacitat de superació davant d’aquest període marcat per la Covid-19.

La carxofa és un aliment de gran riquesa nutricional, en especial de fibra i vitamines, i amb una baixa aportació d’energia i també es caracteritza per ser una hortalissa de gran qualitat i versatilitat gastronòmica molt apreciada i distingida a la Mediterrània.

Promoció del consum d’hortalisses i fruita de temporada

En el marc d’aquesta iniciativa, sota el nom ‘Gràcies des del Baix Llobregat’ es repartiran entre el 3 i el 7 de maig un total 1.587 kg a 2.973 persones residents i professionals de les residències de gent gran dels municipis de Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Cunit, Mediona, Olesa de Bonesvalls, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.  El mes d’abril passat també es van distribuir carxofes a les residències del Baix Llobregat i de l’Hospitalet de Llobregat.

Anteriorment amb el nom de ‘Gràcies des de les Terres de l’Ebre’ es van distribuir mandarines a totes les residències de gent gran del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i taronges a les de Barcelona. Alhora ‘Gràcies des de Valls’ es van repartir calçots a les residències de Lleida i Tarragona.

La iniciativa s’emmarca també en la celebració de l’Any Internacional de la Fruita i la Verdura que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) per promoure el consum de fruita i verdura de qualitat, estacional i de proximitat entre diferents sectors de la població.