L’Ajuntament de Sitges ha contractat temporalment 34 persones que treballaran com a informadores en diferents àmbits i dues més en la funció de coordinadores. 22 de les persones contractades treballaran a les platges, juntament amb les dues coordinadores. Les 12 restants es distribueixen en parts iguals a mercats i fires, i a àmbits com el turístic o el sanitari, que aglutina l’activitat pròpia dels sectors de la restauració, el comerç i l’hostaleria. Els informadors desenvoluparan funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes.
Els informadors s’identificaran amb una samarreta blau cel o amb armilles grogues, i la seva funció principal és millorar la gestió de l’actual situació sanitària. En el cas concret de les platges, correspon a l’Ajuntament el control sobre l’aforament per garantir la distància interpersonal, així com oferir informació sobre les normes d’higiene i prevenció relatives a la COVID-19.
La contractació ha estat possible gràcies a un Pla d’Ocupació, “Activitat econòmica, esdeveniments i platges de Sitges en espai saludable contra el Covid-19”, que ha considerat, juntament amb altres aspectes, les condicions socials, familiars i de vulnerabilitat de les persones seleccionades. Els contractes comencen el 9 de juliol i es mantindran fins el 12 de d’octubre, a excepció de les quatre persones incorporades al servei de Turisme, que s’allargaran fins el 31 de desembre.
El regidor de Promoció Econòmica i Platges, Guillem Escolà, ha insistit en “la necessitat d’ampliar els serveis municipals per donar resposta a l’actual situació en àmbits diversos, però especialment en l’atenció i informació a les platges que, per extensió i per estar tan concorregudes, han de disposar de tots els serveis per evitar que es converteixin en focus de rebrot o d’extensió de la pandèmia. I ho fem, a més, generant ocupació, oferint una sortida laboral a persones que han estat especialment castigades per la COVID-19”.
La finalitat de la contractació, a la qual l’Ajuntament destina una partida de 355.500 euros, és doble, tal com explica la regidora d’Organització i Recursos humans, Carme Almirall: “Oferir una contractació, encara que sigui de caire temporal, a persones en situació de desocupació o risc de vulnerabilitat econòmica, i facilitar el reciclatge competencial a les noves necessitats del mercat laboral”. Per aquest motiu, el contracte inclou una activitat formativa en matèries com la seguretat, les mesures de prevenció i la sostenibilitat.
El Govern ha declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de lloc històric, la Casa Vallmanya, a Alcarràs i…
El nou edifici de consultes externes de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha entrat en funcionament aquesta setmana. En concret…
La primera sessió del Cinema a la Fresca tindrà lloc divendres 11 al Parc de la Marina, amb la projecció…
Laia Pérez Altisent és la nova directora de Tributs Lleida, càrrec que ocupa després que la fins ara màxima responsable…
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la campanya ‘A Catalunya, ser digital no té edat’,…
El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú; l’alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, i la regidora de Cultura,…
Esta web utiliza cookies.