La Protectora de Gats d’Olivella, un bon instrument per gestionar èticament les colònies felines del municipi

L’agost de 2015 es va crear la Protectora de Gats d’Olivella per la necessitat d’actuar i ajudar els gats de carrer del municipi en un moment en què hi havia sobrepoblació. Uns mesos després, a l’octubre de 2015, l’associació va presentar a l’Ajuntament d’Olivella un projecte amb l’objectiu de començar a aplicar el mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn al punt d’origen).

El mètode CER és l’únic sistema que ha demostrat ser eficaç per controlar el creixement de la població de gats de carrer. A més, contempla la tasca de gestionar de manera ètica les colònies de gats que existeixen al municipi, no crear-ne de noves, controlar sanitàriament la població felina i vetllar perquè tinguin una bona alimentació basada en pinso i aigua.

Des de la protectora sempre treballen perquè l’adopció dels felins petits sigui la primera opció. El voluntariat s’encarrega de gestionar el procés d’acollida amb famílies que s’ofereixen voluntàries perquè els gats puguin ser sempre adoptables, organitzar entrevistes amb els adoptants, elaborar els contractes d’adopció i fer un seguiment de les famílies i els animals per comprovar que el gat rep les cures i l’afecte que necessita.

Per què és important esterilitzar els gats?
El fet d’esterilitzar els gats, a més de ser un instrument bàsic per al control de la població de les colònies felines, fa que disminueixi l’estrès dins la colònia, ja que redueix els conflictes entre els gats, que moltes vegades acaben en baralles i, consegüentment, això es tradueix en un descens de la transmissió de malalties.

Esterilitzar també fa minvar el marcatge d’orina dels gats i l’aparició de tumors en les mames de les femelles. Els gats estan més relaxats, no necessiten buscar menjar o femelles i es mouen menys i això fa que el veïnat estigui més tranquil.

Durant l’any 2020, en total es van esterilitzar 42 gats, 30 femelles i 12 mascles, de les diferents colònies que hi ha al municipi. Això, va suposar una inversió de 1.340 euros. Entre la resta de despeses destaquen identificar els gats amb microxips va tenir un cost de 455 euros, vacunar-los va suposar una inversió de 380 euros i desparasitar-los un cost de 110 euros.

Des de la Protectora de Gats d’Olivella es fa una crida als veïns i veïnes del municipi perquè es facin voluntaris i perquè col·laborin amb l’associació per fer possible que segueixi endavant tota aquesta tasca solidària.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

El Port Tarragona i la Marina Port Tarraco examinen la coordinació en cas d’emergència

Port Tarragona i la Marina Port Tarraco han dut a terme un simulacre de gabinet de gestió d’emergències en el…

2 hores fa

Busquen un nen de 4 anys desaparegut des del passat 3 de maig

Les autoritats continuen la recerca de Bernardino, un nen de quatre anys que es troba desaparegut des del passat dissabte…

2 hores fa

El Golf Costa Daurada triomfa amb les Aperol Pàdel Nights

Un centenar de jugadors i jugadors de pàdel ja han pogut tastar la fórmula de les Aperol Pàdel Nights del…

2 hores fa

Trobada d’agents turístics de La Ruta del Cister a l’Alt Camp

Dimecres dia 7 de maig, l’Alt Camp va ser l’escenari de la Trobada d’Agents Turístics de La Ruta del Cister,…

3 hores fa

Emotiu comiat de Dani Vidal del Nàstic: “Me’n vaig amb la consciència tranquil·la”

Dani Vidal ha realitzat aquesta tarda la seva última compareixença com a primer entrenador del Nàstic de Tarragona. El tècnic…

3 hores fa

Retards a l’R8 per una avaria a la senyalització entre Can Tunis i Castellbisbal

La línia R8 de Rodalies de Renfe presenta retards de fins a tres quarts d'hora aquest dilluns al vespre arran…

3 hores fa

Esta web utiliza cookies.