La Masia d’en Cabanyes celebrarà el Sant Jordi de forma virtual

Davant la crisi ocasionada per la Covid-19, part del tradicional acte de Sant Jordi a la Masia d’en Cabanyes es realitzarà de forma virtual, d’acord amb la celebració d’aquesta diada a nivell nacional.

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes proposa així una trobada a través de l’aplicació zoom, oberta a tothom que hi vulgui participar posant  veu a lectures poètiques prèviament escollides per les persones participants. La trobada serà el mateix dijous 23 d’abril, de 17 a 19 h, i es podrà seguir en directe a través del facebook de la Masia d’en Cabanyes. La periodista Laura Marin serà la conductora i moderadora de l’acte. Totes les persones que hi vulguin participar ho han de sol·licitar enviant un correu electrònic a l’adreça atomas@ccgarraf.cat, i rebran un enllaç per a connectar-s’hi.

Des de fa 9 anys el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) celebra el Sant Jordi, fent homenatge a la poesia, tot recordant el poeta Manuel de Cabanyes i col·laborant amb la Institució de les Lletres Catalanes, amb la difusió de l’obra dels autors i autores nacionals commemorats cada any. En aquest sentit, el programa de l’acte havia previst l’adhesió a l’Any Perucho.

La IX lectura compartida i encadenada de poesia. Homenatge a  Manuel de Cabanyes i Joan Perucho s’havia dissenyat amb un acte que encadenava paraules i poemes de Cabanyes i Perucho, amb la veu i amb la participació de poetes i altres persones a títol individual, amb creacions pròpies o d’autors i autores nacionals. També s’havia previst la participació de l’editor Francesc Mestres i de l’escriptor Jordi Cervera, autor de “L’enigma Perucho”.

Aquest any el Sant Jordi serà diferent pel món del llibre, pels autors i autores, i per la ciutadania en general. Malgrat la dificultat de posar dates per al retrobament col·lectiu, el Consell Comarcal del Garraf tornarà a programar l’acte que s’havia preparat, quan es pugui oferir de nou l’espai dels jardins de la Masia d’en Cabanyes per a celebrar la festa del llibre amb la ciutadania.

Museus  a casa

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes ha estat present a les xarxes socials durant els dies de confinament amb la proposta “Art i Poesia”, pensada com escenari de memòria i recordatori plàstic i poètic. S’han exposat a les xarxes socials diverses obres d’art -pintures a l’oli, dibuixos i altres- amb la Masia d’en Cabanyes i el seu entorn natural com a protagonistes centrals, acompanyats de poesia, i amb la voluntat de fer reconeixement i memòria de pintors i pintores, i de poetes i poetesses.

Des del CIRMAC es reivindica el paper de l’art, el patrimoni i la literatura en aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica. Malgrat res pot suplir la presencia física als museus, la interpretació personal de les col·leccions i el gaudi de descobrir i mirar art, en moments d’incerteses és necessari reivindicar les humanitats i la bellesa, i reconèixer el protagonisme de la literatura per entendre el nostre món.

Fins ara, el CIRMAC ha unit a les seves xarxes de socials grups de parelles com: el pintor i dibuixant Pau Roig Estrade (1914-1994) i el poeta Manuel de Cabanyes (1808-1833); el pintor Joaquim Budesca i l’escriptora i poeta Teresa Costa-Gramunt; el pintor Josep Canyelles (1931-2002) i la poeta i professora Blanca Deudad; l’escriptor, poeta i professor de llengua catalana, Francesc Pasqual Moster i el pintor Jordi Santacana; el  cantautor, escriptor, gastrònom i locutor Pere Tapies (1946-2107) i el pintor Toni Pérez. El fil conductor, en el cas de l’obra plàstica, ha estat la  Masia d’en Cabanyes. S’ha previst donar a conèixer altres obres i altres autors i autores a les xarxes socials durant els propers dies.

Per altra banda, a partir d’aquesta setmana el CIRMAC convida la ciutadania a conèixer la Masia d’en Cabanyes des de casa a través d’una divertida proposta cultural. Es tracta de “Museum Quiz a Casa”, una activitat dirigida al públic adult que cada dimarts i divendres podrà respondre una pregunta relativa a la Masia, la família Cabanyes, la seva història, i les seves col·leccions a través del perfil de Instagram https://www.instagram.com/masiacabanyes/. Els enllaços per a participar-hi es trobaran al web www.masiadencabanyes.cat i a les xarxes socials.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Cunit acull la “Carrerada de Santa Coloma 2025”

El pròxim 18 de maig, Cunit serà l’escenari de la Carrerada de Santa Coloma 2025, una activitat festiva i popular que convida…

2 minuts fa

Barcelona aprova la construcció de 238 pisos protegits al 22@ Nord

Nou pas endavant en la transformació del 22@ Nord, al districte de Sant Martí de Barcelona. El Consell Plenari Municipal…

11 minuts fa

Arriba la 2a edició d’Ebre Freak a Tortosa

La segona edició d’Ebre Freak, el saló del còmic, el manga, els videojocs, la ciència-ficció i la fantasia, organitzat per…

26 minuts fa

L’Hospital Comarcal d’Amposta, a l’avantguarda en cirurgia ginecològica amb histerotomia sense dolor ni cicatriu

L'Hospital Comarcal d'Amposta ha fet un pas decisiu en l'àmbit de la cirurgia mínimament invasiva amb la incorporació de la…

32 minuts fa

Tornen les fonts ornamentals a Girona

L’Ajuntament de Girona reobrirà a partir de la setmana que ve i de forma progressiva les fonts ornamentals que tinguin…

35 minuts fa

Arriba a Badalona la XX edició del festival romà Magna Celebratio

El Museu de Badalona reivindica un any més el patrimoni i la història de la ciutat romana de Baetulo amb…

41 minuts fa

Esta web utiliza cookies.