Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Ribes i L’AMTU col·laboren per estudiar la viabilitat d’un servei de transport públic urbà

Avatar photo

L’estudi ha de permetre posar en marxa un servei de transport urbà, el model del qual es determinarà un cop obtingudes les dades i conclusions que s’obtinguin.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU),  han signat aquest dijous 26 d’abril un conveni de col·laboració gràcies al qual l’AMTU donarà suport tècnic i assessorament en matèria de mobilitat al Consistori  amb l’objectiu principal d’elaborar un estudi sobre la viabilitat d’implementar un servei de transport públic urbà al municipi.

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i el president de l’AMTU, Jordi Xena, han estat els encarregats de signar aquest conveni, acompanyats pel Cap de la Policia Local, Antonio Picón; i el director general de l’AMTU, Joan Prat.

L’estudi, que podria estar enllestit al setembre, ha de permetre posar en marxa un servei de transport urbà, el model del qual es determinarà un cop obtingudes les dades i conclusions que s’obtinguin tenint en compte les característiques de Sant Pere de Ribes.

Actualment, l’oferta de transport públic que hi ha al municipi consisteix en 4 línies interurbanes. La configuració del municipi, amb l’existència de diverses urbanitzacions molt disseminades, provoca que hi hagi més de 3.000 habitants sense accés al transport públic. És per això que fa temps que es reclama la necessitat de tenir un servei de transport urbà. L’estudi de l’AMTU sobre la viabilitat d’implementar un servei de transport urbà, avaluarà quin model de gestió seria el més adequat i el funcionament del servei actual de transport existent al municipi. A partir d’aquí es determinarà com es pot implantar un model de transport urbà més eficient.

En l’àmbit de la mobilitat l’Ajuntament també està treballant en d’altres aspectes i mesures amb la finalitat d’assolir un municipi més sostenible. Per això, juntament amb l’Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària Local de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona s’elaborarà un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) a nivell local i es farà una enquesta en mobilitat en dia feina per conèixer els hàbits i costums de la ciutadania en els seus desplaçaments. Altres accions previstes són prolongar els carrils bici o implementar els camins escolars per tal de fomentar l’activitat física de la població i l’autonomia personal dels infants, i disminuir l’ús del vehicle privat i la contaminació associada.

 

 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, nou president del Clúster Químic de Tarragona

Notícia següent

Sitges inicia la celebració del Dia Internacional de la Dansa amb la barra oberta de ballet clàssic

Notícies relacionades