El Jurat valora en 1,2 MEUR els terrenys del Bosquet de Baix a Mar que haurà d’expropiar l’Ajuntament de Vilanova

El govern preveu que el propietari presentarà un recurs perquè el preu queda lluny dels 12 milions que reclama

El Jurat d’Expropiació ha resolt que la finca de Vilanova coneguda com a Bosquet de Baix a Mar té un valor de 1.180.000 euros, els quals haurà de pagar l’Ajuntament a l’empresa Ninglee, propietària dels terrenys. L’import és superior als 500.000 euros que calculava el govern, però molt inferior als 12 milions que reclamava la propietat a l’inici del litigi judicial. Per aquest motiu, el regidor d’Urbanisme Gerard Llobet ja ha augurat que Ninglee recorrerà la taxació d’aquesta finca interior de més de 2.500 metres quadrats que hi ha entre el passeig del Carme i l’Eixample de Mar, fet que podria comportar un augment de l’import. Amb tot, Llobet ha assegurat que l’Ajuntament manté la “mà estesa” a la propietat dels terrenys per buscar alternatives a l’expropiació.
Llobet s’ha mostrat crític amb la situació en què s’ha vist immers l’Ajuntament, obligat a quedar-se el Boquet de Baix a Mar perquè el Ple del novembre va tombar l’última possibilitat de modificar-ne els usos i permetre que fossin terrenys edificables.

El regidor ha recordat que es tracta d’una zona que el consistori s’haurà de quedar forçosament sense opcions de destinar-la a cap ús, ja que es tracta d’una illa de cases interior a la qual no té possibilitat d’accedir. Només podria destinar-ho a espai verd obert al públic si també expropiés alguna de les finques que l’envolten o si el Ple aprovés una modificació urbanística.