Finalitzen les obres d’adequació de la Plaça d’Hernán Cortés de Les Roquetes

S’ha guanyat més espai per als vianants i reordenat l’entorn per millorar-ne l’accessibilitat

Imatge d'Abigail Garrido tallant la cinta en aquesta inauguració. (Cedida)

El passat 6 de juliol es va inaugurar la remodelada plaça d’Hernán Cortés de les Roquetes, les obres de la qual es van iniciar a finals de febrer i han tingut un pressupost aproximat de 300.000 euros. Amb aquesta actuació, l’indret ha guanyat més espai per als vianants, doncs s’ha vianalitzat un tram de carrer del perímetre de la plaça, s’han eliminat les barreres arquitectòniques i millorat l’accessibilitat.

Ara la plaça disposa d’una comunicació més accessible amb les cruïlles de l’entorn amb un tractament del paviment homogeni i dos àmbits d’ús diferenciat: l’espai lineal proper a les façanes configurat com a itinerari de vianants entre les dues cruïlles (i que manté l’accés dels vehicles als aparcaments existents dels habitatges) i l’espai d’estar i relació central amb l’arbrat, uns jocs infantils i el mobiliari urbà. A més, s’ha aprofitat per substituir la xarxa d’aigua i adequar els sentits de circulació de la plaça i els carrers de l’entorn.

A l’acte amb veïns i veïnes, l’alcaldessa, Abigail Garrido, s’ha mostrat satisfeta “per la recuperació de la plaça i la seva ampliació” i “perquè la gent se la pugui fer seva i trobar-s’hi a gust”, doncs era una demanda feta pels ciutadans i ciutadanes d’aquesta plaça, una de les primeres del nucli de les Roquetes.

Gràcies al projecte s’ha transformat el caràcter aïllat de la plaça donant-li un tractament més proper i obert que permetrà dinamitzar la zona i afavorir els itineraris a peu per l’eix format pels carrers d’Antonio Gaudí i Ortega Gasset, tot connectant aquest indret amb el Parc Pompeu Fabra i els equipaments del seu voltant.