L’Oficina de Turisme i la Policia Local de Ribes obtenen la certificació “Biosphere de Turisme Sostenible”

Ara són considerats com a models de serveis turístics responsables i sostenibles dins de la marca Costa Barcelona

L’Oficina de Turisme i la Policia Local de Sant Pere de Ribes han obtingut el certificat Biosphere, atorgat per la Diputació de Barcelona conjuntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable, com a models de serveis turístics responsables i sostenibles dins de la marca Costa Barcelona.

El “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” és un programa que té com a objectiu implementar un model de sostenibilitat turística a les empreses i serveis a escala mundial incorporant criteris com la gestió sostenible, la conservació mediambiental, la qualitat i seguretat, el patrimoni cultural, el desenvolupament socioeconòmic i la satisfacció del client. Es tracta d’una certificació pionera, basada en el 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb una clara aposta pel turisme saludable i sostenible al municipi, està treballant també conjuntament amb la resta de poblacions que integren els Parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix per la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i així, millorar el desenvolupament i gestió del turisme dels espais protegits tenint en compte les necessitats del medi ambient, de les persones residents locals i visitants i empreses turístiques locals. L’oficina de Turisme i la Policia Local també disposen del Certificat SICTED, del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions que afavoreix a una millora en la qualitat dels serveis i productes i de la imatge turística del territori.