El turista valora Sitges amb un 8,4 sobre 10

L’estudi revela que la despesa a la destinació per persona i dia és de 64,5€, un 40,47% més que a l’entorn de Barcelona

Segons el darrer estudi fet per la Diputació de Barcelona en col·laboració de la regidoria de Turisme de Sitges, la valoració global de la destinació és d’un 8,4 en una escala sobre 10. Com a destinació el més ben valorat és el caràcter de la gent, les platges i la seguretat ciutadana i el menys ben valorat l’oferta d’aparcament i el soroll. Les dades indiquen que l’estada mitjana del turista a Sitges ha anat a l’alça fins a situar-se en una mitjana de 6,3 nits, gairebé una nit per sobre que la dada del total de l’entorn.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, destaca que “l’estudi ens indica que anem pel bon camí, però encara tenim molta feina per fer per a la promoció de Sitges i la seva imatge. Un dels aspectes que més valoren els turistes és la seva amabilitat i tolerància. I això vol dir que és un valor dels sitgetans i sitgetanes, us heu de sentit orgullosos per com transmetem la nostra manera de fer i de ser cap al turista que fa que se senti ben acollit i destaqui un intangible com aquest, que cap destinació pot copiar. Aquesta és veritablement la nostra marca”.

La despesa que fa el turista per persona i dia és de 64,5€. Aquest volum de despesa representa un 40,47% més que a l’entorn de Barcelona. La despesa total per persona i estada és de 999,7€, tenint en compte tant el transport, l’allotjament i les despesa realitzada a la vila. La xifra representa un 36,7% més que a l’entorn de Barcelona.

El 80% dels turistes són estrangers. En primer lloc la procedència majoritària és la d’Anglaterra, seguida de la de França i Alemanya –que va augmentat progressivament-, i el 20% prové de la resta de l’estat Espanyol. El 68,7% són homes d’una edat mitjana de 48,2 anys. Les principals activitats realitzades pels turistes són fer passejades, gaudir de la gastronomia, anar a les platges i anar de compres.

Gairebé el  100% declara que recomanaria Sitges com a destinació turística, una dada també molt superior a la del global de l’entorn.