Vilanova i la Geltrú avalua els danys que està causant el temporal Glòria

A hores d'ara encara no es pot quantificar el cost dels danys materials que sumen els 40 arbres caiguts, 7 d'ells palmeres, 82 senyals viaris malmesos, 18 semàfors fora de servei i nombrosos desperfectes als equipaments esportius municipals, especialment a les pistes d'atletisme

0
479
Imatge de la roda de premsa del temporal. Foto: Jordi Nieto

El temporal Glòria continua afectant pràcticament en la totalitat el territori català, tot i que a hores d’ara ja està desactivada l’alerta especial del pla VentCat. Fins demà dijous, continuen activades les alertes del pla InunCat per les fortes precipitacions que s’esperen per aquesta tarda de dimecres i durant el dia demà dijous. Des dels canals oficials, es demana a la ciutadania extremar les precaucions i seguir les indicacions emeses.

En el context d’aquest fenomen meteorològic excepcional, la primera tinenta d’alcaldia i regidora de Seguretat i Protecció Ciutadana, Esports i Gent Gran, Blanca Albà   i la segona tinenta d’Alcaldia i regidora d’Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, han comparegut en roda de premsa per explicar quin ha estat el balanç inicial d’aquest dispositiu especial que començava dilluns al vespre i que ha requerit la cooperació del cos de serveis municipals, Policia Local, Mossos d’Esquadra i bombers de la Generalitat de Catalunya entre d’altres.

Imatge de la Platja del Far. Foto: Aj. VNG

Albà ha valorat positivament el treball realitzat per tots els agents implicats davant d’un temporal d’afectacions considerables i generalitzades a tota la ciutat, tot i que encara no se’n sap el cost dels danys causats.

Segons ha assenyalat la regidora, les instal·lacions esportives i les escoles han estat el punts més damnificats per aquestes fortes pluges i ratxes de vent que en els observatoris meteorològics de la ciutat, han enregistrat els 104,4l/m2 i  els 52 i 84 km/h. En el mateix sentit, ha afegit que l’escola Llebetx, Margalló i l’IES Baix a Mar han romes tancats durant el dia d’avui, així com ho han fet bona part de les instal·lacions esportives municipals. No obstant això, està previst que aquestes últimes tornin a obrir durant aquesta tarda a excepció de les pistes d’atletisme, on el tartà i els carrils han quedat malmesos.

En referència a l’alarma decretada pel servei d’educació i que ahir a la tarda demanava a l’alumnat que no assistís a l’escola durant la jornada d’aquest dimecres, Albà ha anunciat que a hores d’ara està previst que demà es reprengui l’activitat escolar amb normalitat.

D’altra banda, la regidora Marta Jofra ha fet esment al nombre d’arbres caiguts, en total quaranta, set dels quals són palmeres. En relació amb aquest fet, la regidora ha donat a conèixer la voluntat de l’executiu local de no reposar aquestes palmeres, atès a la perillositat que generen en aquests fenòmens atmosfèrics. “En els dos darrers episodis han caigut a sobre de diferents estructures del Passeig del Carme, per sort sense causar danys personals”, ha afegit.

Imatge d’una de les estructures del Passeig del Carme col·lapsada per una palmera. Foto: Aj. VNG

Pel que fa a les afectacions viàries, la regidora ha explicat que el passos sota la via ja estan oberts, inclòs el de la Ronda Europa que ahir va romandre tancat. Així mateix, han estat divuit els semàfors que han quedat fora de servei i vuitanta-dos els senyals viaris que s’han vist afectats.

Des del corporatiu municipal també han assenyalat que en total han estat cent trenta-dues les trucades efectuades a la Policia Local fins a les nou del matí d’aquest dimecres causades pels efectes d’aquest temporal com el despreniment d’objectes i elements de teulades, les incidències en el subministrament elèctric, així com la presència d’arbres a la via pública i a les carreteres properes a la ciutat.

Tal com es va fer amb l’esclafit del dotze d’agost, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha anunciat que s’està treballant en l’elaboració d’un informe meteorològic per facilitar a les companyies asseguradores.

FER UN COMENTARI