Troben amb vida la jove portuguesa desapareguda a Sant Pere de Ribes

La noia de vint-i-quatre anys ha estat víctima d’un segrest per part de la seva exparella a qui ja havia denunciat per maltractament el passat mes de juliol

Imatge de la jove. Cedida

Margarida Simoes, la jove desapareguda el dilluns 20 d’agost a Sant Pere de Ribes,  va ser trobada amb vida a la localitat portuguesa de Seixal, al costat de Lisboa. Segons assenyalen les forces de seguretat portugueses, la noia ha estat víctima d’un nou cas de violència masclista en ser segrestada durant tres dies per part de la seva exparella.

El desenllaç a tres jornades de cerca es produïa amb l’assaltament a l’habitatge i posterior detenció, per part dels agents policials, de l’home que havia tingut retinguda a la jove. Margarida, que va ser vista per última vegada la tarda de dilluns a les proximitats del Castell de Sant Pere de Ribes, ha estat captiva sota amenaces de mort com “et quedaràs aquí fins que et moris de fam o de gana” i sense roba al garatge de qui havia estat el seu company sentimental.

Així mateix, la policia ha anunciat a través d’unes declaracions al canal de televisió lusità, TVI24, que durant el segrest, la noia hauria pogut patir tot tipus d’agressions en diverses ocasions.  Finalment, era la mateixa víctima qui vora les cinc de la tarda del dimecres ha pogut fugir i demanar ajuda.

Fonts properes a la investigació asseguren que Margarida havia decidit traslladar-se fins al domicili d’una familiar a Sant Pere de Ribes per allunyar-se del detingut, ja que a finals de juliol d’aquest mateix any, la jove interposava una denúncia en contra d’ell per maltractament i assetjament.

A Catalunya, Mossos d’Esquadra era el cos encarregat d’anunciar, a través de les seves xarxes socials, que Margarida havia estat trobada a Portugal. Vint-i-quatre hores abans, el cos policial català utilitzava la mateixa via per denunciar la desaparició de la jove i continuava amb els protocols d’una investigació que havia estat oberta quasi un dia abans.