Esfondrada parcialment una casa antiga deshabitada al carrer de la Vilanoveta

No hi ha hagut cap persona ferida, atès que a l’immoble afectat, que es troba en força mal estat, no hi viu ningú des de fa temps

0
776

Aquest dilluns passat 13 d’agost, a quarts d’onze de la nit, la Policia Local de Sant Pere de Ribes ha rebut l’avís d’un esfondrament al carrer de la Vilanoveta, al terme municipal de Sant Pere de Ribes. Es tracta d’una casa molt antiga que es troba deshabitada des de fa temps, força malmesa pel pas dels anys i que tot i tenir alguna lona de protecció a l’exterior, aquesta nit passada n’ha cedit parcialment la façana. La paret que s’ha ensorrat és feta de pedra, terra i argila, una construcció que és típica de les masies i masos de l’entorn del segle passat.

Com a conseqüència d’aquest esfondrament, ha calgut tallar el pas en aquest tram del nucli de la Vilanoveta per la caiguda de runa damunt la via, que ha fet col·lapsar l’entrada en aquest punt en el moment dels fets. S’ha estat treballant al llarg de la matinada per assegurar la zona, retirar la runa i poder restablir l’accés al vial el més aviat possible.

Tanmateix, al matí d’aquest dimarts el carrer de la Vilanoveta encara no està obert al pas. Tot i que s’ha netejat el vial de les restes de l’ensorrament, no s’obrirà fins que no es garanteixi la seguretat i l’estabilitat de la finca per evitar així que hi pugui haver algun altre despreniment. I és, en aquest sentit, que els tècnics municipals estan estudiant a hores d’ara si per seguretat s’ha d’enderrocar algun element que ha quedat en peu com a mesura de prevenció. Si tot va bé, el carrer s’obrirà al llarg d’avui dimarts i demà dimecres ja quedaria restablerta la normalitat.

Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat dues dotacions dels bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local, SEM, així com els serveis tècnics municipals i membres de l’equip de govern, entre els quals l’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido.

FER UN COMENTARI