A presó el responsable d’una plantació de marihuana valorada en 200.000 euros situada a l’interior d’una casa al Garraf

Els investigadors van aconseguir relacionar i detenir set persones més amb el delicte de tràfic de drogues

Imatge de diverses plantes de marihuana. Foto: ACN

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf van detenir el 12 i el 13 de novembre, quatre homes i tres dones, de nacionalitat espanyola, entre els 31 i els 68 anys, i veïns del Baix Llobregat, el Garraf i el Vallès Oriental, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues i d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar uns dies abans, a començaments de mes, concretament el 5 de novembre, quan agents del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria del Garraf van tenir coneixement que hi havia una plantació de marihuana en una casa situada a la urbanització Mas Alba, al municipi de Sant Pere de Ribes.

Els agents es van adreçar al lloc i van aconseguir parlar amb l’únic inquilí de la casa i amb set persones més, quatre homes i tres dones, que també es trobaven al lloc. Els agents van aconseguir localitzar a l’interior de la casa una instal·lació de cultiu de marihuana a ple rendiment.

A més a més, els agents van intervenir un total de 120 quilos de cabdells de marihuana, 10 kg de fulles de marihuana triturades i 325 plantes en diferents estadis de creixement, així com material i maquinaria destinat al seu cultiu.

Davant les evidències, finalment, els agents van detenir l’inquilí de la casa, un home de nacionalitat italiana i de 55 anys, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

Els investigadors de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf van estimar que les substàncies intervingudes tindrien un valor de mercat negre de més de 200.000 euros.

Així mateix, els operaris de la companyia elèctrica van comprovar que al domicili hi havia una doble escomesa clandestina connectada directament a la xarxa de distribució elèctrica, que s’utilitzava, en exclusiva, al subministrament de la plantació i que la quantitat defraudada era d’uns 240.000 euros, motiu pel qual també va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

Posteriorment, gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir relacionar i detenir les altres set persones que hi havia a la casa, els dies 12 i 13 de novembre, com a presumptes autores d’un delicte de tràfic de drogues.

Els arrestats, després de declarar en seu policial, van quedar en llibertat a l’espera que els citi el jutge.