VNG recorda la mort de Lluís Companys en un acte marcat per la sentència del judici de l’1O

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat o la Festa de l'animal han quedat suspeses

Imatge de la lectura del manifest a la Plaça de la Vila de VNG. Foto: Jordi Nieto

Malgrat suspendre l’acte institucional pel 79è aniversari de la mort de Lluís Companys, com a resposta de la decisió presa ahir per part l’equip de govern, on quedaven anul·lades totes les activitats en rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Suprem contra els polítics independentistes, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha organitzat un acte alternatiu on s’ha recordat a l’expresident català.

A través de la lectura d’un manifest, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha recordat l’afusellament de Companys, fa setanta nou anys, com a víctima de les represàlies de l’estat.  “Unes repressàlies d’un Estat que avui encara estan patint els nostres polítics, injustament a la presó”. Arnau fent referència a la sentència emesa ahir pel Tribunal Suprem ha assenyalat que la presència de la dictadura encara està present entre nosaltres i titlla de vergonyosa la resolució judicial adoptada.

Tantmateix, l’alcaldessa s’ha referit al deure de les institucions de “recordar, commemorar, reparar i fer memòria” dels fets històrics i ha manifestat el compromís d’insistir “en reivindicar la justícia real, la democràcia plena, la dignitat com a poble i el dret a l’autodeterminació”.

Cal recordar que  l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha suspès tots els actes públics que tenia previstos realitzar aquesta setmana com les activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, la Festa de l’Animal, o l’inauguració de l’exposició SPAM a la Sala. El govern municipal ha anunciat que s’adhereix a les mobilitzacions de rebuig a la sentència que es promoguin durant els propers dies i convida la ciutadania a sumar-s’hi.

D’altra banda, demà dimecres a la tarda, a les 18 h, s’ha convocat un Ple extraordinari per portar a aprovació una moció conjunta promoguda des de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, “Moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació”.