VNG posa en marxa un habitatge temporal per a persones grans en risc o situació de maltractament

És fruit d'una col·laboració entre la Fundació Privada Sant Antoni Abat i els serveis socials municipals

0
487

Vilanova i la Geltrú compta des de fa unes setmanes amb un habitatge per a l’emergència social. Un habitatge temporal amb dues places per a persones grans en risc de maltractaments.
Gisela Vargas, regidora de Serveis Socials, Salut i Tegar, explicava en la roda de premsa de presentació que “es tracta d’un projecte pioner en un municipi, i que va dirigit a un col·lectiu molt invisible, però que malauradament existeix”. Un projecte que es pot dur a terme gràcies a la tasca social que està fent la Fundació privada Sant Antoni Abat, i que funciona amb la tutela de persones professionals i de voluntàries, “perquè una vegada més, la ciutadania mostra que està molt implicada en l’àmbit social”.

El “pis de pas”, que es preveu que es pugui utilitzar un màxim de 6 mesos, forma part del Model d’Intervenció per a l’Abordatge del maltractament vers les persones grans a VNG, que es presentarà properament.

Per la seva banda, Dolors Camacho, presidenta de la Fundació privada Sant Antoni Abat, va explicar que el recurs fa un mes que està en funcionament, i que de moment ha tingut usuari, que comparteix pis amb una altra tipologia d’usuaris de la Fundació. “Els serveis socials detecten el possible cas de maltractament a persones grans, i informen la Fundació, que fa una acollida amb psicòlegs i altres professionals, i que passa a tutelar-lo durant un temps, fins que pot tornar a casa o a un recurs residencial”.
A banda dels professionals i els voluntaris, el funcionament diari del pis compta amb la col·laboració de la Mesa d’Entitats Socials, amb l’Economat i projectes com el Cafè Caliu o les activitats terapèutiques de l’AFAMMG, a més d’altres entitats com l’IMET en l’àmbit de la formació, el CASD per al seguiment de les drogodependències, Alcohòlics Anònims o les parròquies de la ciutat.

Durant l’estada es dóna suport professional a la persona usuària, cercant el seu benestar, la millora del seu estat general, així com la resolució de la problemàtica que ha generat la necessitat d’aquest recurs. D’aquesta manera s’assegura un habitatge temporal confortable, segur i adequat per a la persona en risc, alhora que es fomenta una millora de les seves capacitats i situació personal.

FER UN COMENTARI