VNG participa al ‘Fòrum UPC de ciutats universitàries’

Es tracta d’un espai de trobada per compartir estratègies i necessitats mútues entre els municipis on la UPC té presència

Imatge de la trobada del Fòrum UPC de ciutats universitàries. Foto: Aj. VNG

El “Fòrum UPC de ciutats universitàries” va tenir lloc ahir dimecres a la tarda, al Rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC). Es tracta d’un nou espai de trobada que dona continuïtat a la primera jornada de ciutats universitàries amb UPC, celebrada el 4 d’octubre passat, en què es va posar de relleu l’aliança de la Universitat amb el territori i la intensificació del seu rol com a agent transformador.

Com a ciutat amb UPC, Vilanova i la Geltrú va ser present ahir al Fòrum, amb la participació del director de l’Escola Universitària Politècnica (EPSEVG), Frederic Vilà, i de la responsable de l’Àmbit d’Empresa de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Noemí Cusiné. Vilà hi va exposar les característiques de l’Aula Universitària de la Gent Gran de Vilanova i la Geltrú, una iniciativa creada fa 28 anys per fomentar activitats culturals entre la gent gran.

Precisament l’objectiu de la trobada d’ahir era compartir exemples de bones pràctiques i de projectes estrenyen la relació de la universitat amb els seus municipis. En aquesta línia, es va parlar també de la creació dels Espais Emprèn, dedicats a fomentar la cultura emprenedora, que ja existeixen als campus de Barcelona, Terrassa i Vilanova i la Geltrú. Així mateix, es va donar a conèixer el projecte Sèniors UPC, que posarà en marxa la Universitat per potenciar la interrelació entre la Universitat i la societat, mitjançant els governs municipals, amb la idea de reforçar la societat del coneixement.

L’acte va ser presidit pel rector de la UPC, Francesc Torres, i va comptar amb representants de les ciutats amb campus UPC, Barcelona, Castelldefels, Manresa, Terrassa, Sant Adrià de Besòs, Viladecans, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú. Així mateix, hi van prendre part professors i responsables de diversos departaments de la UPC.