VNG exposa la seva oferta formativa al Saló de l’Ensenyament

Avatar photo

La ciutat es dóna a conèixer per atraure estudiants que busquin la formació singular que ofereixen els centres vilanovins

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor d’Educació i Ocupació, Miguel Ángel Iglesias, han estat aquest matí a la inauguració del Saló de l’Ensenyament de Barcelona, l’esdeveniment més important del sector educatiu que es celebra al país, amb 80.000 visitants cada any. Per primera vegada Vilanova i la Geltrú és present al certamen amb un estand propi, amb l’objectiu de captar estudiants per a l’oferta formativa, tant diversa com molt específica, existent a la ciutat.

L’estand vilanoví exposa, durant els quatre dies de Saló, informació sobre l’Escola de Formació Aeronàutica (EFAV), l’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAiD), l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria (EPSEVG) i la Catalonia Film School. Tots quatre centres tenen oferta formativa en àmbits tècnics molt específics, orientada a sortides professionals amb valor afegit i que, en alguns casos, tenen una elevada demanda d’ocupació.

Oferta formativa única al país

Neus Lloveras, que ha expressat la vocació de Vilanova i la Geltrú de ser “ciutat del coneixement”, ha destacat la qualitat i la singularitat de les formacions que es poden cursar a la ciutat. Precisament aquesta ha estat la motivació de l’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET), per impulsar enguany la presència al Saló de l’Ensenyament. El regidor d’Educació i Ocupació, Miguel Àngel Iglesias, ha explicat la voluntat de “sortir a buscar els estudiants i mostrar-los el que els podem oferir a Vilanova i la Geltrú, una oferta formativa interessant amb importants sortides professionals”. Per al regidor, la capital del Garraf té potencial per ser un referent educatiu de la zona sud de Barcelona.

L’alcaldessa s’ha referit a cadascun dels centres exposats al Saló. D’una banda, ha manifestat satisfacció pel bon funcionament de l’EFAV, l’única escola pública de formació ocupacional en mecànica aeronàutica de Catalunya i de l’Estat. “Els professionals que surten de l’escola vilanovina estan preparats per incorporar-se directament en el món laboral”, ha argumentat; de fet la taxa d’ocupació dels estudiants que acaben és del voltant del 100%.

Pel que fa a l’EMAiD, Neus Lloveras l’ha definit com un referent al territori. L’any 2009 va ser el primer centre públic en oferir el cicle formatiu de grau superior en disseny de videojocs i entorns virtuals, en un moment en què aquest era un sector emergent i que comptava amb una alta demanda al mercat laboral. L’escola treballa ara per tornar a ser pionera i incorporar el curs que ve un cicle formatiu de grau superior en gràfica interactiva, que inclouria formació en un altre sector en creixement, la realitat virtual i augmentada.

L’alcaldessa ha valorat igualment la importància històrica de la presència de l’EPSEVG a Vilanova i la Geltrú, “que ens converteix en ciutat universitària”. L’alcaldessa ha subratllat l’estreta relació de la UPC de Vilanova amb l’Ajuntament i amb el conjunt de la ciutat i la comarca, ja que “vetlla per les necessitats del territori i per oferir la formació adequada als sectors de producció”.

Pel que fa a Catalonia Film School, escola privada d’arts escèniques, audiovisuals i cinematografia ubicada a Neàpolis, l’alcaldessa n’ha ressaltat el tret diferencial que aporta a l’oferta formativa de la ciutat. “Són bons companys de viatge, amb els quals els altres centres poden establir també col·laboracions interessants”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Arboç impulsa un pla de millora i de posada en valor dels seus polígons

Notícia següent

Pregunten a Fiscalia si és competent per assumir la investigació als Mossos de Lleida per l’1-O

Notícies relacionades