VNG celebra el Dia Internacional contra el càncer de mama

Es faran diversos actes, com la jornada solidària 'Mou-te contra el càncer de mama', gratuïta i oberta a tothom

Amb motiu del Dia Internacional contra el càncer de mama, que se celebra cada 19 d’octubre, s’han organitzat diverses activitats. D’una banda, el mateix divendres a la tarda, la delegació de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i l’Associació Marinada instal·laran taules informatives sota les voltes de la plaça de la Vila, davant la biblioteca. A les 19.30 h, com cada any, es farà la il·luminació de la façana de l’Ajuntament en color rosa, símbol de la lluita contra aquesta malaltia.

Diumenge 21, de 10 a 14 h, l’Associació de dones amb càncer de mama Marinada, amb l’objectiu d’informar dels seus serveis i de sensibilitzar la població envers aquesta malaltia, ha organitzat una jornada commemorativa i solidària sota el lema “Mou-te contra el càncer de mama”. Es farà al Centre Cívic La Geltrú – Salvador Massana, on té la seu Marinada, amb el suport de l’Ajuntament i de diverses empreses i particulars col·laboradors. Així, tothom qui ho vulgui podrà practicar ioga, Pilates, fer un taller de Bollywood, un de danses de la Índia o un de dansa moderna.
L’activitat física és molt important per a les persones que pateixen càncer de mama o segueixen un tractament oncològic, i és per aquest motiu que Marinada ha volgut apropar a la població aquesta jornada d’activitats. S’ha dissenyat un llaç com a símbol de la jornada, amb la col·laboració de les merceries Crismis i RiBasRos, perquè les persones assistents que l’adquireixin puguin contribuir solidàriament als projectes que té l’associació. A més, l’ocasió servirà per presentar la nova web www.marinadavng.cat , que vol ser una eina útil i propera a les persones que pateixen aquesta malaltia i els seus familiars.
Marinada és un grup d’autoajuda de dones que pateixen o han patit càncer de mama de la comarca del Garraf. Va iniciar l’activitat el, 2005 i des d’aleshores ha mantingut una presència continuada a Vilanova i la Geltrú, donant suport a dones de tota la comarca. És un grup molt actiu que vetlla constantment per la salut física i mental de les seves associades i de les dones que pateixen aquesta malaltia.

Finalment, divendres 26 d’octubre a les 16 h l’AECC ha organitzat al Centre Cívic La Sardana – Teresa Basora una xerrada informativa sobre un nou taller d’ajuda mútua per a pacients que han superat un càncer de mama.
Aquest taller es perfila com un acompanyament a la persona que està passant per aquest procés, des de la perspectiva del coaching, i estarà conduit per la Dra. Neus Salvatella, voluntària col·laboradora de l’Associació espanyola contra el càncer i metgessa. El coaching permet crear un espai de confiança i tranquil·litat per expressar desitjos i aspiracions, descobrir i potenciar capacitats, i deixar anar pors i obstacles que impedeixen el creixement personal.
Per poder accedir al grup d’ajuda mútua cal una valoració prèvia d’un/a psicòleg/oga de l’AECC.