VNG cedeix Neàpolis per a les eleccions presidencials de Romania

L'objectiu és que els membres de la comunitat romanesa puguin votar sense desplaçar-se a Barcelona, Tarragona o Reus

Imatge de Neàpolis. Foto: Aj. VNG

El mes de novembre se celebren eleccions presidencials al govern de Romania, un país que té una gran comunitat a Catalunya. És per això que el vicecònsol de Romania a Barcelona, Cosmin Mitrea, s’ha reunit amb l’alcaldessa Olga Arnau per sol·licitar-li una oficina electoral a la nostra ciutat.

L’Ajuntament ha ofert l’espai de Neàpolis per fer de col·legi electoral, i facilitar les votacions als membres de la comunitat romanesa, que només a Vilanova són més de 1.100, el que significa que són la segona comunitat d’estrangers a la ciutat, per darrera del Marroc.

D’aquesta manera s’estalviaran el desplaçament als llocs de votació que tenien fins ara: Barcelona, Tarragona, Girona i Reus, ciutats on es feia molta cua per poder votar. Aquesta vegada s’habilitaran, a més de la seu de Vilanova, altres seus a Lloret de Manresa i Sabadell.

Es calcula que vindran a votar els membres de la comunitat romanesa residents al Garraf, l’Alt i el Baix Penedès, i zones com Castelldefels.

Les dates de les eleccions romaneses, que coincidiran en part amb les seleccions generals del 10 de novembre a l’estat espanyol, es faran en dues voltes: del 8 al 10, i del 22 al 24 de novembre.