VNG amb el Dia Mundial de la Fibromiàlgia

L'Ajuntament facilita informació sobre l'aplicació de productes químics a les persones afectades de síndromes de sensibilització central

0
142
Imatge de recurs. Cedida

El 12 de maig se celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. És per això que durant tot dissabte 11 de maig hi haurà una taula informativa a la rambla Principal de l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats per la Fibromiàlgia i Altres Síndromes de Sensibilització Central (ACAF).

D’altra banda, l’Ajuntament avisa les persones que pateixen Sensibilitat Química Múltiple (SQM) o malalties similars cada vegada que es fan tractaments fitosanitaris a l’arbrat de la ciutat, per evitar complicacions en les seves afectacions.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va ser un dels primers de Catalunya en deixar de fer servir herbicides químics en els espais de titularitat municipal, i des de fa un any, la majoria de tractaments amb productes químics s’apliquen per endoteràpia, per tant no tenen afectacions al medi ambient ni poden afectar les persones. No obstant, en alguns casos, depenent del grau d’afectació de la plaga, alguna vegada és inevitable la seva aplicació aèria. És per això que l’Ajuntament disposa d’un llistat de correus electrònics de persones de la ciutat que pateixen SQM per comunicar-los amb antelació qualsevol tractament fitosanitari que els pugui afectar.

Per apuntar-se a aquesta llista de distribució cal posar-se en contacte amb el servei de manteniment de jardineria de l’Ajuntament, sigui a través de la pàgina web, per correu electrònic, per telèfon, o presentant una instància.

FER UN COMENTARI