Vilanova i la Geltrú rebrà ajut del Pla de suport per la inserció de joves acollits

La Generalitat aportarà 14,5 milions d'euros als municipis que tenen centres d'acollida

0
268
Imatge del Molí de Mar. Foto: Aj. VNG

Vilanova i la Geltrú és un dels 110 municipis catalans que rebrà l’ajut de la Generalitat dins del Pla de suport als municipis per a la inserció de joves acollits. El conseller de Treball, Afers socials i Famílies, Chakir El Homrani, va explicar dilluns a alcaldes i alcaldesses que destinarà 14 milions i mig d’euros per reforçar i ampliar la tasca en els centres per a menors estrangers no acompanyats.

L’alcaldessa de VNG, Olga Arnau, va assistir a la presentació i destaca el fet que s’amplia l’atenció als joves, amb “un programa de cartera, amb sortida laboral, donant realment l’acolliment complet. Els acollim quan no tenen l’edat de treballar, els acompanyem i per no crear sensellarisme i deixar-los, se’ls dóna una oportunitat de poder seguir i estar aquí arrelats”.

El nou pla preveu la contractació de 110 persones per fer dinamització cívica. L’objectiu serà fer d’enllaç entre els centres on viuen els joves migrats i els municipis on són acollits. Els dinamitzadors s’encarregaran de treballar l’emancipació juvenil, fomentar la convivència i gestionar els conflictes que hi pugui haver. La Generalitat també està treballant en un conveni perquè aquests joves puguin tenir una sortida laboral, un dels greus problemes actuals per poder-se emancipar. Uns 600 joves, ja majors d’edat, faran una formació durant dos mesos i després se’ls contractarà per treballar un any, cosa que els permetrà obtenir el permís per treballar.

A Vilanova i la Geltrú hi ha dos centres d’acollida de menors no acompanyats, un d’ells amb una ocupació fregant el llindar marcat per la Generalitat. El Pla de la Conselleria inclou la “divisió i atomització” d’aquests centres en una primera fase. Per l’alcaldessa és important “equilibrar el territori” en l’atenció als joves, i també reclama l’acció del govern espanyol, “ens agradaria saber en què i com es coordina”.

A Catalunya, hi ha més de 4.000 menors sense referents familiars dins del sistema de protecció.

FER UN COMENTARI