Vilanova i la Geltrú es prepara per la Fira de Novembre

La vint-i-dosena edició de la fira multisectorial a cel obert més gran de tota Catalunya, que tindrà lloc el 8,9 i 10 de novembre, presenta nombroses novetats immersa en un procés de debat de reformulació per als anys vinents

Imatge de presentació del cartell de la Fira de Novembre. Foto: Jordi Nieto

Durant el cap de setmana del vuit, nou i deu de novembre, els principals carrers i places de Vilanova i la Geltrú es tornaran a omplir de gom a gom en motiu d’una nova edició de la Fira de Novembre. L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, conjuntament amb el regidor de promoció econòmica del consistori vilanoví, Jordi Medina, han estat els encarregats d’explicar i destapar quines seran les principals novetats d’aquesta vint-i-dosena edició.

La fira multisectorial a cel obert més gran de tota Catalunya, per on l’any passat van passar més de noranta mil persones, comptarà amb un total de 183 expositors, en més de seixanta-cinc mil metres quadrats d’exposició, distribuïts entre la Plaça de la Vila, la Plaça de les Neus, la Rambla Principal, la Rambla de la Pau, el Parc de Baix a Mar, els jardins del museu romàntic Can Papiol, i el Passeig Marítim.

L’alcaldessa ha destacat ser l’esdeveniment econòmic més important tant de la ciutat com de la comarca i ha anunciat que serà inaugurat, el matí del divendres vuit,  per la Consellera d’ Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà. Arnau ha volgut posar en relleu el debat de reformulació que està vivint l’esdeveniment de cara als pròxims anys, tot i que considera “que la fira ha de ser una radiografia de l’economia de la ciutat”.

Per aquest motiu i com a llegat del clúster de desenvolupament econòmic que ja es va posar en marxa l’any passat, la Plaça de la Vila comptarà amb la presència dels quatre principals sectors de l’economia vilanovina, on es podran trobar el sector primari amb una forta presència dels mercats municipals; El sector secundari amb una bona mostra de part del teixit empresarial i associatiu de la ciutat, representants de l’àmbit de l’hostaleria i de la restauració pel que fa al sector terciari i en darrer lloc, s’hi trobarà la representació de la vessant educativa i acadèmica de Vilanova i la Geltrú amb la Universitat.

Entre les principals novetats d’aquesta edició, el regidor de promoció econòmica, Jordi Medina, ha explicat la iniciativa impulsada per part d’un grup de botiguers i botigueres del centre i l’Ajuntament que podran obrir els seus establiments durant la jornada de diumenge. En total són seixanta-cinc les botigues repartides entre el Carrer Sant Sebastià, Sant Gregori, Caputxins i Almirall Colom que estaran obertes durant el deu de novembre.

Així mateix, Medina també ha volgut assenyalar el nou emplaçament de l’Espai Enogastronòmic, fins ara ubicat a la Plaça de l’Assumpció, a la Geltrú, i que, enguany es trobarà, conjuntament amb el Gremi d’Hostaleria i Restauració, als jardins del Museu Romàntic Can Papiol. Tanmateix, el regidor ha remarcat la creació de noves zones com l’espai infantil “Teta” o “M’ho passo Teta”, dedicats als més petits i a les famílies que estarà decorat per la il·lustradora vilanovina Glòria Font. A més a més, en aquest nou espai ubicat al Parc de Baix a Mar també s’hi podrà trobar una zona d’alletament per a nadons.

Finalment, el regidor ha volgut manifestar la bona acollida que té la fira entre el teixit empresarial de la ciutat, ja que el 56,83% dels expositors d’enguany són de Vilanova i la Geltrú.