Vilanova i la Geltrú disposarà d’envelat per a les festes de Nadal i Carnaval

L'Ajuntament ja treballa en l'espai alternatiu de transició que estarà en funcionament fins que es construeixi l'Espai Jove definitiu

Imatge de l'envelat de VNG. Cedida

El regidor de l’Oficina d’Entitats, Infància i Joventut, Adrià Guevara, ha visitat aquest matí l’envelat que s’ha instal·lat a la zona esportiva per a celebrar els actes i festes de Nadal i Reis, i també de Carnaval.

Fins ara, la Coordinadora d’Entitats de la ciutat disposava de l’espai de la Nau del Ferrocarril, però aquesta ha entrat en fase d’obres i s’ha acabat la concessió. L’envelat s’estrenarà la setmana vinent amb un acte institucional amb les entitats veïnals, i serà l’escenari de les festes que organitzen les entitats adscrites a la Coordinadora, tradicionalment, durant les dates de Nadal i Carnaval.

La visita ha servit també per anunciar que el pressupost municipal per al 2020, que es porta a aprovació dilluns al Ple, inclou la proposta d’unes partides per poder llogar i condicionar una nau que, a partir de la tardor vinent, “farà d’espai alternatiu, mentre no estigui construït l’Espai Jove definitiu”, ha dit el regidor Adrià Guevara. La nau es troba a la ronda Ibèrica, molt propera a l’actual envelat, i s’hi pot accedir caminant des del centre de la ciutat.

Paral·lelament, el govern ha inclòs l’Espai Jove definitiu al pla d’inversions quadriennal que presenta amb el pressupost. Es preveu una partida d’1 milió d’euros per a aquest 2020, que permetrà començar el projecte executiu i tirar endavant la licitació de les obres, i es busca finançament per diverses vies per consolidar 1,5 milions d’euros més el 2021 per “culminar el projecte i tenir-lo apunt abans d’acabar el mandat, tal i com ens hem compromès al Pla d’Actuació Municipal”, ha dit Guevara.

Mentrestant, l’envelat situat darrere del pavelló Isaac Gàlvez acollirà l’escudella Fest els dies 25 i 26 de desembre, el Cap d’Any Apol·lo 2020, la Nit de Reines el 5 de gener, i per Carnaval, el Ball de Mantons i el Ball del Comparser.