Vilanova i la Geltrú amb el poble Sahrauí

Sota el lema “Haimes per la dignitat del Poble Sahrauí”, la organització Sàhara Acció Solidària ha organitzat tot un seguit d’actes el passat cap de setmana

Durant el dissabte i el diumenge, la Platja de Ribes-Roges  va ser testimoni de les diferents activitats realitzades per l’organització Sàhara Acció Solidària, en motiu de la trobada anual que du a terme l’associació per donar visibilitat a la situació que pateix la població sahrauí.

Aquesta comunitat, que porta més de 43 anys vivint entre l’exili i la repressió, està dividida pel conegut Mur de la Vergonya, un mur de més de 2500km replet de mines antipersones i construït pel Regne del Marroc amb la finalitat que els refugiats del Sàhara Occidental no puguin tornar al territori ocupat pels marroquins.

Un dels màxims erudits en la matèria, l’ambaixador en Missions de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Sidi Omar, oferia el passat dissabte a la tarda una xerrada explicant el què suposa el mur fronterer amb el Regne del Marroc,  no només a nivell de seguretat personal, sinó que també, per la fragmentació geogràfica, social i cultural que significa pel poble.

La tarda, continuava amb la performance del Mur de la Vergonya realitzada per la lliga d’estudiants i joves sahrauís a Catalunya, i el Cau de Sant Ferran, seguit d’una trobada de joves catalans pel Sàhara i un sopar solidari amb un fi de festa musical.

Dels actes més rellevants del diumenge, cal destacar la presentació del festival de música Yalah Sàhara 2018, el qual es realitzarà al camp de refugiats, i l’actuació de Falcons acompanyada pels grallers d’ Havana Xica.  La lectura del manifest: “Haimes per la dignitat del Poble Sahrauí”,  a càrrec d’ un nen català i una adolescent sahrauí, posava punt i final a totes les activitats que es varen anar realitzant.

Des de l’organització Sàhara Acció Solidària aprofiten per fer una crida a la col·laboració de totes aquelles famílies que estiguin disposades a acollir nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu. En aquest cas, poden contactar directament amb l’organització al telèfon 648090737 o a saharavng@gmail.com