Valoració positiva dels “Dies màgics, nits màgiques” de Nadal a VNG

La plaça de la Vila es consolida com a punt neuràlgic de les activitats

Imatge del videomaping de la façana de l'Ajuntament. Foto: Aj.VNG

Les festes de Nadal s’han omplert de propostes a Vilanova i la Geltrú, amb activitats com la projecció 3D a la façana de l’Ajuntament, tallers, activitats musicals, el mercat d’artesania o les activitats als museus. Jordi Medina, regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, ha fet una valoració positiva de la campanya “Dies màgics, nits màgiques” i ha parlat de la importància del calendari festiu en la dinamització de la ciutat: “el calendari festiu marca el conjunt d’esdeveniments de la nostra ciutat, i no podem entendre la dinamització econòmica separadament del nostre calendari. Des de Nadal, Sant Antoni i Carnaval fins a la Nit de la gastronomia, el Fora estocs i la Fira de Novembre”.

Entre les activitats proposades, han tingut especial bona resposta de públic les ofertes a la plaça de la Vila, que ha estat el centre neuràlgic de la programació. Així, per exemple, enguany s’ha doblat la participació als tallers de fanaleds per rebre els Reis, i també la vídeo projecció a la façana de l’Ajuntament, l’escenari de música, la carpa de diversos tallers i activitats, i l’Espai Nadó, han tingut molt bona acollida.

La programació d’activitat al voltant de la plaça de la Vila, afirma el regidor, contribueix d’una banda a l’atracció de visitants a la ciutat, i de l’altra a la dinamització del comerç: “El Nadal és l’època més forta per als nostres comerciants, i des de l’administració pública convé que ajudem a promoure el consum i animem la gent a moure’s pels nostres carrers. Som la capital comercial de tot l’àmbit Penedès i volem seguir enfortint aquesta capitalitat”, ha dit Medina. Tot i així, també recorda que “cada cop més l’economia ens obliga a dotar-nos d’una mirada més ampla i global per desenvolupar polítiques que apostin per la dinamització econòmica territorial sense obviar l’àmbit social i el benefici col·lectiu”. En aquest sentit, cal destacar les activitats programades al conjunt de la ciutat durant les festes, per exemple als Museus o a l’Envelat, o els actes tradicionals com la cavalcada de Reis.